DR. CSÁKABONYI BALÁZS

Full text search

DR. CSÁKABONYI BALÁZS
DR. CSÁKABONYI BALÁZS (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Herényi Károly képviselőtársamnak nagyon röviden, távirati stílusban: nagyon fontos a Szocialista Pártnak is a véleménynyilvánítás szabadsága, de fontos az embereknek az emberi méltósághoz való joga is. És itt van egy valódi konfliktus, amelynek feloldására kísérletet tesz a kormány ebben az előterjesztésben. Méghozzá olyan kísérletet tesz, amely megítélésem szerint szükséges is, mert nem azt mondom az Alkotmánybíróság korábbi állásfoglalásaira, hogy azok már túlzottan meghaladottak, de a változó idők kapcsán és a társadalomban lezajló jelenségek kapcsán igenis fel kell vetni azt: vajon még mindig olyan kőkeményen és sziklaszilárdan állnak ezek a megállapítások, mint ahogyan a két ominózus határozatban azok megfogalmazódtak?
A másik pedig a törvények végrehajtatása. A jó törvényt könnyű végrehajtani. Általában akkor jelentkezik probléma az igazságszolgáltatásban - és ezt most nem szűken a bírói igazságszolgáltatásra értem, hanem az egész rendszerre -, mert azt könnyű betartani, ami egyértelmű és jó; ugyanakkor fogadjuk el azt, hogy a gyűlöletre uszítás elkövetési magatartás rostáján egy csomó olyan cselekvőség esik ki, ami teljes joggal irritálja a magyar társadalmat, minket is, önöket is, titeket is, egyformán! Tehát azt a hidat kell megkeresni vagy azt a keskeny pallót kell megkeresni, ami a két alapjog védelmét is szolgálja, de ugyanakkor egyfajta társadalmi megnyugvást, egyfajta társadalmi békét is eredményezhet, mert békét csinálni is csak háborúban lehet, igen tisztelt, kedves képviselőtársaim. Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť