SISÁK IMRE JÁNOS

Full text search

SISÁK IMRE JÁNOS
SISÁK IMRE JÁNOS (MDF): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Ön tökéletesen tájékoztatott arról, hogy a vis maior támogatás milyen célokat szolgál. Azt hiszem, teljesen egyetértünk abban, hogy a mátranováki eset példátlan, és tényleg dicséretet érdemelnek mindazok, akik a kárelhárításon dolgoztak, és akik gyakorlatilag a víznek Mátranovákot történő fenyegetése előtt már riasztották a lakosságot.
Említette államtitkár úr, hogy a területfejlesztési tanácsoknál áll rendelkezésre vis maior támogatás. Azt is tudjuk, hogy így, október hónapot követően ezek a források már erősen megcsappantak, ugyanígy a Nógrád Megyei Területfejlesztési Tanácsnál is.
Abban is egyetértünk, hogy ez nem természeti katasztrófa; viszont abban is egyetérthetünk, hogy a mátranováki lakosságnak és a mátranováki önkormányzatnak teljesen mindegy, hogy egy természeti katasztrófa vagy esetleg egy felelőtlen tulajdonos mulasztása okozza a károkat. Nyilván a hátrányos helyzetű kistérségben lévő 42 település közül egy Mátranovák, amely joggal tart igényt a Belügyminisztérium segítségére. Ezért tehát azt kérem öntől, hogy a Belügyminisztérium a Nógrád Megyei Területfejlesztési Tanácson keresztül minden segítséget adjon meg Mátranovák településnek és annak a 150 embernek, akinek ezeket a kártételeket el kellett szenvednie. Köszönöm szépen. (Szórványos taps az ellenzék soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť