KISS PÉTER

Full text search

KISS PÉTER
KISS PÉTER, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! A képviselő úr a kérdése címében - bár ezt most nem mondta el - igazat állít, legalábbis a címében, amikor azt mondja, hogy ennek a kormánynak vannak társadalmi kapcsolatai. Valóban komolyan gondoljuk, partnernek tekintjük a civil szervezeteket, érdekképviseleteket, tudomány képviselőit (Moraj a Fidesz soraiban. - Varga Mihály: A tárgyra!), munkaadókat, a gazdaság szereplőit is.
Ennek a partnerségnek a keretében teljesen természetes dolog, hogy a kormány illetékese fogadja az ország második legnagyobb bankjának a vezetőit (Varga Mihály: A lakásán!), illetve az európai ügyekért és önkormányzatokért felelős vezetőjét. Az sem vethető a kormány tagjai szemére, hogy akkor még nem tudták, hogy a bankvezetők bűnös cselekmények főszereplői. Ezt nyilván önök sem tudták, hiszen akkor önök saját kormányuk rendőrségével, ne adj' isten, a bankfelügyelettel intézkedést kezdeményeztek volna. Ezt önök nem tették, ez a feladat ránk maradt.
Az tehát, hogy a kormány illetékes felelőse találkozik felelős emberekkel a közszférából, azt gondolom, legalább annyira természetes, mint ahogy Schmitt Pál a Magyar Olimpiai Bizottság vezetőjeként találkozik hasonló felelős emberekkel. (Dr. Répássy Róbert közbeszólása.) Van néhány igaztalan állítás - a bekiabálás kapcsán is említem ezt -, Baja Ferenc nyilatkozatából is tudjuk, az államtitkár úr hétnél kevesebbszer találkozott bankvezetővel, és soha nem járt a lakásán. Ezért sem érdemes újsághírekből, ellenőrzés és tájékozódás nélkül hitelesnek tekinteni olyan irományokat, amelyek nem felelnek meg a tényeknek, nem beszélve fénymásolt naptárlapokról sem.
A képviselő úrtól azonban megkérdezném, ha már ilyen szakértője ennek a kérdésnek, ön életszerűnek tartja-e azt (Dr. Deutsch Tamás közbeszólása.), hogy egy ember, aki naptárt használ, az csak 2003-tól rendelkezik ilyen naptárlapokkal.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť