NÉMETH ZSOLT

Full text search

NÉMETH ZSOLT
NÉMETH ZSOLT (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség támogatja a javaslat tárgysorozatba-vételét, és szeretnénk kifejezni meglepetésünket, illetőleg értetlenségünket azzal szemben, hogy a Szocialista Párt képtelen ebben a kérdésben egy egyértelmű álláspontot kialakítani. Úgy is fogalmazhatnék, hogy nagyfokú káosz uralja a kettős állampolgárság kérdésében a Szocialista Párt álláspontját, hiszen a rendészeti bizottságban a szocialisták leszavazták ezt a javaslatot, ami a kettős állampolgárság tárgysorozatba-vételéről szólna, ugyanakkor a Szocialista Párt külügyi munkacsoportja egyidejűleg kezdeményezte a négypárti egyeztetést a kérdésről.
(16.20)
Az SZDSZ párhuzamosan pedig a legkülönfélébb orgánumokban kifejezésre juttatta, hogy ő támogatja ezt a javaslatát az MDF-nek. Egyszer már azt hittük, hogy a Szocialista Pártnak a kettős állampolgárság kérdésében sikerült leküzdenie a káoszt. A nyár folyamán ugyanis a Külügyminisztérium azzal kezdte az álláspontját, hogy nem foglalkozik a kérdéssel, majd Kovács László külügyminiszter úr gyermetegnek minősítette a kezdeményezést, ezt követően pedig Horn Gyula volt miniszterelnök úr őrültségnek nevezte a kezdeményezést.
Ehhez képest pedig azt tapasztalhattuk az elmúlt napokban, hogy a vajdasági magyarok nyomására megkezdte a kormányzat az egyeztetést a vajdaságiakkal szakértői szinten az állampolgárság kiterjesztéséről. Tehát nem maradt más hátra, mint hogy önöket, tisztelt képviselőtársaim, kérjem arra, hogy segítsék a kormányukat abban, hogy el tudja dönteni a határon túli magyarok kettős állampolgársága kérdésében az álláspontját, és támogassák a tárgysorozatba-vételt; hangsúlyozom, a tárgysorozatba-vételt.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a Fidesz padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť