DR. KELEMEN ANDRÁS

Full text search

DR. KELEMEN ANDRÁS
DR. KELEMEN ANDRÁS (MDF): Tisztelt Ház! Az igen igen, a nem nem. (Közbekiáltások a Fidesz padsoraiból: Így van!) Ezt tapasztalhatjuk a Házban is. (Taps az MDF és a Fidesz padsoraiból.)
Világos dolog, hogy annak üzenet értéke is van, és gyakorlati értelme is, ha ezt a témát a Ház megtárgyalja. A jelenlegi kormány, amely előbb már a délvidéki magyarok magyar állampolgársága kérése kapcsán előbb semmit, majd végtelen tárgyalásokat helyezett kilátásba, úgy tűnik, most már arra hajlik, és a mögötte álló politikai erők is arra hajlanak, hogy ne is tárgyaljuk meg ezt. Hiszen mi volna akkor, miért kell megakadályozni, hogy a parlamentben ezt a nagyon fontos kérdést megbeszéljük? Miért jó nekünk, ha a határon túli magyarok nem Magyarországra, hanem messzebbre vándorolnak? Miért jó az nekünk, ha mindenkit rabszolgává akarunk tenni, arra való hivatkozással, hogy maradjon a szülőföldjén?
Azt hiszem, ezek a gondolatok, ezek a szempontok megérdemelnek egy tisztességes megbeszélést. Hiszen pontosan az, amire oly gyakran szoktak hivatkozni éppen szocialista képviselőtársaink, hogy hol jelentkezik szociális érzékenység, nos, ha valahol, itt szerencsétlen emberi sorsok is tömegesen húzódnak meg emögött. Aki már foglalkozott Magyarországra áttelepülni szándékozó - de ez sikertelen, mert megfelelő megvesztegetési képesség hiányában sikertelen - határon túli testvérünkkel, azt hiszem, az tudja, hogy miről beszélek. Ezért kérem, hogy vegyük tárgyalásba. (Taps az MDF és a Fidesz padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť