DR. GYIMESI JÓZSEF

Full text search

DR. GYIMESI JÓZSEF
DR. GYIMESI JÓZSEF (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Úgy tűnik, hogy a Házban egyetértés van abban a kérdésben, hogy Vas megye nyugati hátárán, az osztrák-magyar határ közelében mintegy 50 négyzetkilométernyi területen lignitbányának és hőerőműnek nincsen helye. Ezt olvashattuk az újságokban, hallhattuk a rádióban, televízióban, politikusok - függetlenül attól, hogy ellenzékhez vagy kormánypárthoz sorolandók - hasonló tartalmú nyilatkozatokat tettek azóta, hogy az engedélyezési eljárást az egyébként most nem részletezendő, de off-shore cégekkel terhelt tulajdonosi összetételű Nógrádszén Kft. benyújtotta.
Mi azt mondjuk, és ez nyugtatja meg igazán az ott élőket, ha az Országgyűlés napirendre veszi ezt a kérdést, és a napirendre vételt követően a törvényjavaslat bizottsági és országgyűlési vitájában találjuk meg azokat a megoldásokat, amelyek úgymond a szakszerűség igényeinek is megfelelnek, amelyet a jelen törvényjavaslat bizottsági vitájában hallhattunk. De gyanakvóak az ott élő emberek, és törvényi megerősítést kérnek ahhoz, hogy az eljáró közigazgatási szervek mintegy biztosabb jogi alapon hozhassák meg kedvező döntéseiket.
Kérjük a Vas megyei országgyűlési képviselőket, Hankó Faragó Miklós államtitkár urat, Szabó Lajos képviselő urat, Pusztai Gyulát, hogy most azt a gombot nyomják meg a döntéskor, amellyel azt az ügyet szolgálják, amely mellett elkötelezték magukat a nyilatkozatok szintjén.
Várjuk tehát az Országgyűlés kedvező döntését. Köszönöm a figyelmüket. (Szórványos taps az ellenzéki padsorokból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť