BÁSTHY TAMÁS

Full text search

BÁSTHY TAMÁS
BÁSTHY TAMÁS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Országgyűlés! Az elhangzott szakmai érvek után szeretném egy bizonyos dologra felhívni a tisztelt Országgyűlés figyelmét. Ez a törvénymódosítás azért lett benyújtva, mert az ott élő emberek félnek, törvényi védelmet kérnek a Magyar Országgyűléstől azért, hogy környezetük, amiért ők nagyon-nagyon megharcoltak, megszenvedtek, továbbra is érintetlen szülőföldjük maradhasson.
Azért mondom ezt el, mert kérem, az, hogy ma a Magyar Országgyűlés tárgyalhat erről az ügyről, annak köszönhető, hogy ennek a térségnek, a leghűségesebb falvaknak a lakói nyolcvan évvel ezelőtt visszaküzdötték magukat sok emberáldozat árán Magyarországhoz. Ez a térség Trianon által Magyarországtól elcsatolásra került. Pont nyolcvan éve érték el azt, hogy ismét Magyarországhoz tartozhassanak, és azt, hogy ma a magyar parlament utasíthassa el kérésüket, vagy törvényi védelemben részesíthesse őket. Önökön, rajtunk áll a döntés. Mindenesetre a burgenlandiak, akiktől visszakéredzkedtek, támogatták a kérésüket, és eddig sikeresen akadályozták meg húsz éven keresztül azt a programot, ami most veszélyezteti a térséget.
(16.10)
Egy héttel ezelőtt mondták nekem ott azt, hogy ma is úgy döntenének, hogy visszajönnének Magyarországhoz; a leghűségesebb magyarok, akik közül nagyon sokan horvátok, németek eredetük szerint, de magyar szívvel álltak ki nyolcvan évvel ezelőtt. Rajtunk múlik, hogy ezt a döntésüket a későbbiekben se kelljen megbánniuk.
Tehát kérem az Országgyűlést, hogy védje meg ennek a térségnek az érdekeit, a szülőföldjét.
Köszönöm. (Taps az ellenzéki padsorokból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť