ELNÖK (dr. Szájer József)

Full text search

ELNÖK (dr. Szájer József)
ELNÖK (dr. Szájer József): Tisztelt Országgyűlés! Felhívom figyelmüket, hogy a támogatott javaslatok elfogadása kizárja az ajánlás 11., 21., 24., 25., 26., 32., 34., 36., 43., 44., 45., 46., 47., 49., 50., 51., 52., 54., 56., 57., 58., 60., 61., 62., 68., 70., 71., 72., 74., 81., 83., 84., 86., 88., 92., 96., 104., 107. és 109., valamint a kiegészítő ajánlás 14., 16. és 37. pontjaiban lévő javaslatok elfogadását.
Most a támogatott módosító javaslatokról határoz az Országgyűlés, a külön szavazásra kért indítványok kivételével. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 319 igen szavazattal, 13 nem ellenében, 15 tartózkodás mellett elfogadta.
(21.40)
Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyekről a Házszabály értelmében még szavazni lehet.
Az 1. pontban Pap János és Turi-Kovács Béla a preambulum módosítását kezdeményezik. A javaslat magában foglalja a 3. pontot. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 154 igen szavazattal, 192 ellenszavazattal nem fogadta el.
Most az ajánlás 3. pontjáról döntünk Pap János javaslata alapján. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 154 igen szavazattal, 190 ellenszavazattal nem fogadta el.
A 4. pontban Pap János és Turi-Kovács Béla a törvény céljának módosítását javasolják. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 157 igen szavazattal, 190 ellenszavazattal nem támogatta.
Az ajánlás 5. pontjában Pap János, Turi-Kovács Béla a törvény tárgyi hatályának módosítását kezdeményezik nyelvtani értelemben. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 156 igen, 192 nem szavazattal nem fogadta el.
A 6. pontban Pap János és Turi-Kovács Béla azt javasolják, hogy a felszín alatti vizekbe juttatott anyagok után is legyen kötelező a díjfizetés. A javaslat összefügg a 17. ponttal, ezért ezekről együtt döntünk. A javaslatsor ugyanakkor magában foglalja az ajánlás 18. pontját. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 158 igen szavazattal, 194 ellenszavazattal nem fogadta el.
Most az ajánlás 18. pontjáról döntünk, amelyet Pap János és Turi-Kovács Béla terjesztettek elő. Az előterjesztő, a költségvetési és a gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Frakció kérésére külön dönt az Országgyűlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 160 igen szavazattal, 189 ellenszavazattal, 2 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 7. pontjában Gyapay Zoltán azt javasolja, hogy a talajra és a talajba juttatott környezetterhelő anyagokat is díjfizetési kötelezettség terhelje. A javaslat magában foglalja a 8. pontot. A mezőgazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 159 igen szavazattal, 194 ellenszavazattal nem fogadta el.
Most a 8. pontról döntünk Füle István javaslata alapján. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 148 igen szavazattal, 202 ellenszavazattal nem fogadta el.
A 9. pontban Kovács Tibor azt javasolja, hogy csak meghatározott határértéket túllépő mennyiségű környezetterhelő anyag kibocsátása után legyen szükséges díjat fizetni. A költségvetési bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 15 igen szavazattal, 335 ellenszavazattal, 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 10. pontjában Pap János és Turi-Kovács Béla a levegőterhelési díjfizetési kötelezettség személyi hatályára vonatkozó rendelkezést módosítanák. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 155 igen szavazattal, 193 ellenszavazattal nem fogadta el.
A 12. pontban Pap János és Turi-Kovács Béla a díjfizetési kötelezettség alóli mentesség egyik szabályát nyelvtanilag módosítanák. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 154 igen szavazattal, 195 ellenszavazattal nem fogadta el.
A törvényjavaslat 6. §-ának (1) és (2) bekezdései a levegőterhelési díj mértékének és alapjának meghatározására szolgáló rendelkezéseket tartalmazzák. Ennek módosítására három indítvány érkezett. Először a 13. pontot teszem fel szavazásra Steinerné Vasvári Éva javaslata alapján. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 160 igen szavazattal, 193 ellenszavazattal, 1 tartózkodással nem fogadta el.
Most a 14. és az azzal összefüggő 97. pontokról döntünk Podolák György és Szalay Gábor javaslata alapján. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 118 igen szavazattal, 336 ellenszavazattal, 2 tartózkodással nem fogadta el.
Most az ajánlás 15. pontjáról döntünk Pap János és Turi-Kovács Béla javaslata alapján. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 156 igen szavazattal, 201 ellenszavazattal, 1 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 16. pontjában Podolák György és Kovács Tibor azt javasolják, hogy a törvény szerinti vízterhelési díjat engedélyhez kötött anyagok után legyen szükséges megfizetni. A kiegészítő ajánlás 5. pontjában a gazdasági bizottság azt kezdeményezi, hogy a vízterhelési díjat a vízjogi engedély tartalmazza, és ennek hiányában legyen alkalmazható a törvényben meghatározott díj összege. A két javaslat alternatív tartalmú.
Először a 16. pontról döntünk. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 9 igen szavazattal, 349 ellenszavazattal, 1 tartózkodással nem fogadta el.
Most a gazdasági bizottság javaslatát teszem fel szavazásra a kiegészítő ajánlás 5. pontja alapján. A költségvetési bizottság támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 199 igen szavazattal, 156 ellenszavazattal, 1 tartózkodással elfogadta.
Az ajánlás 19. pontjában Pap János és Turi-Kovács Béla azt javasolják, hogy a vízterhelési díj fizetése alóli mentesség egyik szabálya változzon meg. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 153 igen szavazattal, 198 ellenszavazattal, 1 tartózkodással nem fogadta el.
A 20. pontban Kósa Lajos mentességi szabályt módosít. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 161 igen, 194 ellenszavazattal, 1 tartózkodással nem fogadta el.
A 22. pontban Nagy Kálmán szintén új mentességi szabályt terjeszt elő. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 155 igen, 199 ellenszavazattal, 1 tartózkodással nem fogadta el.
A 23. pontban Arnóth Sándor és mások új mentességi szabállyal kívánják kiegészíteni a javaslatot. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 30 igen szavazattal, 327 ellenszavazattal, 1 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 27. pontjában Pap János és Turi-Kovács Béla kiegészítést javasolnak a vízterhelési díj számításának részletes szabályaira. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 163 igen szavazattal, 191 ellenszavazattal, 2 tartózkodással nem fogadta el.
(21.50)
Az ajánlás 28., 29., valamint a kiegészítő ajánlás 9. pontjában szereplő indítványok a vízterhelési díj áthárításának címzettjét kívánják megváltoztatni. A 28. pontban Kósa Lajos azt javasolja, hogy a díjat a fogyasztókra lehessen áthárítani. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 159 igen, 194 nem szavazattal, 2 tartózkodással nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 9. pontjában Orosz Sándor azt kezdeményezi, hogy a díjat a kibocsátó a terhelés arányában háríthassa át a szolgáltatást igénybe vevőkre. A bizottságok és az előterjesztő támogatják, de frakciókérésre külön döntünk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 180 igen, 175 nem szavazattal, 2 tartózkodással elfogadta.
Az ajánlás 30. pontjában Podolák György és Kovács Tibor azt javasolják, hogy a kibocsátott szennyvíz mennyiségének és minőségének meghatározása a szolgáltató feladata legyen. A gazdasági bizottság ugyanezt a javaslatot terjeszti elő a 8. pontban, de más megfogalmazásban.
Először a 30. pontról döntünk. A bizottságok támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 193 igen szavazattal, 163 nem szavazattal, 1 tartózkodással elfogadta.
Az ajánlás 31. pontjában Nagy Kálmán azt kezdeményezi, hogy a díj áthárítása mérés hiányában a közcsatornába bocsátott szennyvíz mennyiségi arányában történjen. Az önkormányzati bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 165 igen, 190 nem szavazattal, 2 tartózkodással nem fogadta el.
A 33. pontban Pap János és Turi-Kovács Béla a talajterhelésidíj-fizetési kötelezettséget megállapító szabályt változtatják meg. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 161 igen szavazattal, 196 nem szavazattal, 2 tartózkodással nem fogadta el.
A 35. pontban Gyapay Zoltán a díjfizetési kötelezettség szabályát módosítja. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 163 igen, 195 nem szavazattal, 1 tartózkodással nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 10. pontjában Orosz Sándor a talajterhelési díj alapjának egyik elemét módosítja. A javaslat elfogadása kizárja az ajánlás 38. pontját. A bizottságok és az előterjesztő támogatják, de frakciókérésre külön döntünk.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 192 igen szavazattal, 162 nem szavazattal, 1 tartózkodással elfogadta.
A 39. pontban Pap János és Turi-Kovács Béla új ponttal egészítenék ki a szöveget, amelyben a szennyvíziszap elhelyezésére vonatkozóan terjesztik elő a talajterhelési díj alapját. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 151 igen, 200 nem szavazattal, 3 tartózkodással nem fogadta el.
A 40. pontban Pap János és Turi-Kovács Béla kiegészítést javasolnak, külön mértéket akarnak megállapítani szennyvízelhelyezés és szennyvíziszap esetén a díj egységére. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 159 igen, 194 nem szavazattal, 2 tartózkodással nem fogadta el.
A 42. pontban Pap János és Turi-Kovács Béla a díjfizetési kötelezettség alóli mentesség főszabályát módosítanák. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 160 igen, 193 nem szavazattal, 1 tartózkodással nem fogadta el.
A 12. pontban a gazdasági bizottság díjkedvezmény igénybevételének lehetőségét terjeszti elő. A költségvetési bizottság támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 339 igen, 7 nem szavazattal, 8 tartózkodással elfogadta.
A 48. pontban Kósa Lajos a 15. §-t új rendelkezéssel egészíti ki, amelyben díjkedvezmény-igénybevételi jogosultságra vonatkozó szabályt terjesztene elő. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 155 igen, 195 nem szavazattal, 3 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 55. pontjában Rákos Tibor azt kezdeményezi, hogy a díjkedvezményt csatorna vonatkozásában is igénybe lehessen venni. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 157 igen, 191 nem szavazattal, 1 tartózkodással nem fogadta el.
Az 59. pontban Rákos Tibor 25 százalékos díjkedvezményre való jogosultsági szabályt terjeszt elő. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 154 igen, 196 nem szavazattal, 2 tartózkodással nem fogadta el.
A 64. pontban Farkas Imre és Jauernik István azt javasolják, hogy két évig mentesíthető legyen a nehéz szociális helyzetben lévő lakossági kibocsátó a talajterhelési díj megfizetése alól. Az önkormányzati bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 18 igen, 333 nem szavazattal, 4 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 65. pontjában Arnóth Sándor és mások mentesülési lehetőséget terjesztenek elő a környezetterhelési díj megfizetése alól. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 28 igen, 321 nem szavazattal, 3 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 66. pontjában Kósa Lajos a negyedévi díjelőleg megfizetésére vonatkozó szabályt módosítaná. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 156 igen, 196 nem szavazattal, 2 tartózkodással nem fogadta el.
A 69. pontban Podolák György és Kovács Tibor a beszámítási és visszaigénylési lehetőség szabályában határidő-módosítást kezdeményeznek. A költségvetési bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 8 igen, 341 nem szavazattal, 4 tartózkodással nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 19. pontjában Jauernik István és Farkas Imre azt javasolják, hogy valamennyi környezetterhelési díj 50 százaléka a központi költségvetésbe kerüljön. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 4 igen, 337 nem szavazattal, 14 tartózkodással nem fogadta el, kevés támogatást kapott.
Az ajánlás 73. pontjában Kis Péter és Herbály Imre a 19. §-t új bekezdéssel egészítik ki, amelyben egyes díjak felosztására tesznek javaslatot. A környezetvédelmi bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 157 igen, 195 nem szavazattal, 2 tartózkodással nem fogadta el.
Az ajánlás 75. és 77. pontjaiban Wekler Ferenc és mások a 19. § (2) bekezdését módosítanák. Ez a szabály a díjakból származó bevétel felhasználására vonatkozó rendelkezést tartalmaz. Az önkormányzati bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 161 igen, 181 nem szavazattal, 13 tartózkodással nem fogadta el.
(22.00)
A 76. pontban Gyapay Zoltán fogalommagyarázatot módosít. Ezzel alternatív módosító javaslatokat terjeszt elő a kiegészítő ajánlás 22., illetve 23. pontjaiban is. Először a 76. pontról döntünk. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 164 igen szavazattal, 192 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most a kiegészítő ajánlás 22. pontját teszem fel szavazásra. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 164 igen szavazattal, 194 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most a kiegészítő ajánlás 23. pontjáról döntünk. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 151 igen szavazattal, 205 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 79. pontban Podolák György és Kovács Tibor a nyilvántartás vezetésére vonatkozó rendelkezéseket egészítik ki. Ugyanezen rendelkezés módosítását kezdeményezik a 80. pontban Kis Péter és Herbály Imre. A két javaslat egymás mellett is elfogadható. Először a 79. pontról döntünk. A környezetvédelmi bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 9 igen szavazattal, 344 nem ellenében, 6 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most a 80. pontot teszem fel szavazásra, amelyet a bizottságok nem támogatnak. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 10 igen szavazattal, 346 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 87. pontban Jauernik István és Farkas Imre a hatályba léptetési határidőt módosítanák. A költségvetési bizottság kivételével valamennyi bizottság támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 196 igen szavazattal, 159 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadta.
A 89. pontban Kósa Lajos azt javasolja, hogy a talajterhelési díjfizetési kötelezettség a műszakilag rendelkezésre álló közcsatornás területeken csak 2004. január 1-jétől lépjen hatályba. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 149 igen szavazattal, 199 nem ellenében, 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 27. pontjában a gazdasági bizottság új rendelkezést javasol, amelyben a települési önkormányzatoknak biztosít jogosultságot a díjkedvezmény, illetve a mentesség megállapítására.
Ezzel alternatív tartalmú a kiegészítő ajánlás 28. pontjában található, Jauernik István és Farkas Imre által előterjesztett javaslat.
Először a 27. pontról döntünk. A költségvetési bizottság támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 160 igen szavazattal, 197 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most a kiegészítő ajánlás 28. pontjáról döntünk. A költségvetési és az önkormányzati bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 10 igen szavazattal, 345 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 90. pontban Arnóth Sándor és mások azt kezdeményezik, hogy a környezetterhelési díjak a 2004-2006. évekre vonatkozzanak. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 149 igen szavazattal, 207 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 29. pontjában a gazdasági bizottság külön mértéket kíván megállapítani a vízterhelési díj évenkénti bevezetésére. Az előterjesztő és a költségvetési bizottság támogatja, de frakciókérésre külön döntünk. A mértékekre alternatívák találhatók az ajánlás 91., 93., 94., 95., valamint a kiegészítő ajánlás 30. pontjában. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 67 igen szavazattal, 266 nem ellenében, 13 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A törvényjavaslat 27. § (1) bekezdése a 2004-től 2008-ig terjedő időszakra vonatkozó környezetterhelési díjak fokozatos bevezetéséről rendelkezik. Az egyes évekre megadott arányszámok alternatív megváltoztatását több javaslat tartalmazza.
Először az ajánlás 91. pontjáról határozunk Füle István javaslata szerint. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 7 igen szavazattal, 349 nem ellenében nem fogadta el.
A 93. pontot teszem most fel Jauernik István és Farkas Imre javaslata szerint. A költségvetési, a gazdasági és az önkormányzati bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 9 igen szavazattal, 347 nem ellenében, 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most a 94. pontról döntünk, amelyet Kovács Tibor terjesztett elő. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 5 igen szavazattal, 345 nem ellenében, 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most a 95. pont jön, Jauernik István és Farkas Imre javaslata szerint. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 3 igen szavazattal, 352 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 30. pontja jön, amelyet Jauernik István és Farkas Imre terjesztett elő. Az önkormányzati bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 9 igen szavazattal, 346 nem ellenében nem fogadta el.
Most szintén Jauernik István és Farkas Imre javaslatáról döntünk a kiegészítő ajánlás 31. pontja szerint, amelyben a talajterhelési díj 2004-es bevezetését kezdeményezik. A költségvetési és az önkormányzati bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 208 igen szavazattal, 145 nem ellenében, 3 tartózkodás mellett elfogadta.
A törvényjavaslat 1. számú melléklete az egyes légszennyező anyagok után fizetendő levegőterhelési díjak mértékét tartalmazza.
A 99. pontban Arnóth Sándor és mások azt kezdeményezik, hogy a szén-monoxid után ne kelljen díjat fizetni. Ennek elfogadása kizárja a 98. és a kiegészítő ajánlás 32. pontját. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 29 igen szavazattal, 324 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most a 98. pont jön. Pap János 80 Ft/kg-ban kívánja megállapítani a díj mértékét. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 125 igen szavazattal, 218 nem ellenében, 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 32. pontja jön, ahol a gazdasági bizottság azt javasolja, hogy a díj mértékét 15 forintban állapítsák meg. Az előterjesztő és a költségvetési bizottság támogatja, de frakció kérésére külön döntünk. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 204 igen szavazattal, 151 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett elfogadta.
(22.10)
A törvényjavaslat 2. számú melléklete 2. táblázata a területi kategóriákban végzett környezetszennyezés iszapszorzóinak mértékét tartalmazza. Az ajánlás 105. pontjában Orosz Sándor más mértékeket javasol és csökkentő tényezőt is előír. A 106. pontban Kósa Lajos ugyanilyen csökkentő tényezőt fogalmaz meg, de alternatív módon.
Először a 105. pontról döntünk, amelyet az előterjesztő és a bizottságok egyaránt támogatnak, de frakció kérte a külön történő határozathozatalt. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 11 igen szavazattal, 200 nem ellenében, 145 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most a 106. pontot teszem fel szavazásra. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 156 igen szavazattal, 198 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 100. pontban Kovács Tibor új levegőterhelési díjmértékeket kíván megállapítani a kén-dioxidra és a nitrogén-oxidokra. A kiegészítő ajánlás 33. pontjában a gazdasági bizottság más mértéket javasol a kén-dioxid egységdíjára. (Kovács Tibor: Visszavonom.) Visszavonta. Ki vonta vissza? (Kovács Tibor: Én. - Derültség.) Kovács Tibor vonta vissza.
A két javaslat alternatív tartalmú. Akkor ennek következtében a 33. pontról szavazunk, amely a gazdasági bizottság javaslata. A költségvetési bizottság támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 181 igen szavazattal, 173 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadta.
Kovács Tibor pedig visszavonta az indítványát.
Most a 100. pontot teszem fel szavazásra. A javaslat magában foglalja a 101. pontot is. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Elnézést, ezt vonta vissza a képviselő úr, de az Országgyűlés a módosító javaslatot egyébként sem támogatta volna 3 igen és 349 ellenszavazattal.
Most a 101. pontról döntünk Podolák György és Kovács Tibor javaslata szerint. A költségvetési bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot igen szavazat nélkül, 355 ellenszavazattal, 3 tartózkodás mellett nem fogadta el. (Derültség és zaj.)
A 102. pontban Kósa Lajos a 2. számú mellékletben a vízterhelési díj kiszámolására szolgáló képlet egyik eleme fogalmát módosítja. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 150 igen szavazattal, 198 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 34. pontjában Bóka István a területérzékenységi szorzószámok mértékének megváltoztatását javasolja. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 57 igen szavazattal, 229 nem ellenében, 71 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 108. pontban Kósa Lajos a 2. számú melléklet 3. táblázata után számítási kiegészítés felvételét javasolja. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 36 igen szavazattal, 208 nem ellenében, 104 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A kiegészítő ajánlás 39. pontjában a költségvetési bizottság a 3. számú melléklet 2. táblázatában az összes sókra vonatkozó veszélyeztetési szorzó elhagyását kezdeményezi. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 195 igen szavazattal, 158 nem ellenében, 1 tartózkodás mellett elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Ennek a határozathozatalnak a végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről az Országgyűlésnek kellett volna döntenie, de mégsem döntött. (Nincs jelentkező.) Ilyen jelentkezést nem látok.
Tisztelt Országgyűlés! A zárószavazásra a következő ülésünkön kerül sor.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť