SZABÓ ISTVÁN

Full text search

SZABÓ ISTVÁN
SZABÓ ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Ön politikusként, miniszterként számos esetben emelte fel szavát a politika iskolai jelenléte ellen. Ezért megkülönböztetett érdeklődéssel várom, mi az álláspontja egy közelmúltban történt esetet illetően.
A szabolcsi kisvárosban, Demecserben polgármestert választ a város. Kovács Kálmán informatikai miniszter, aki hírét vette az eseménynek, telefont ragadott, hogy egy internetes napra tegyen ajánlatot a helyi középiskolának, amelyet aztán fejléces szórólapon be is harangozott az érdeklődőknek. A szórólapon ott virított Kiss Gyula, az MSZP-SZDSZ-es jelölt neve is. A miniszteri szóróanyag bizonyára az informatikai tárca költségére, tehát közpénzből készült, bár látszólag ingyenkampány a jelöltnek. Ki is szállt a miniszteri stáb húsz géppel, 14 és 20 óra között a diákok kószálhattak a világhálón kedvük szerint. A szocialista-szabad demokrata jelölt épp arra járván betért az iskolába, majd betoppant maga a vendéglátó miniszter, Kovács Kálmán is. Ott töltött egy sovány órát az ideiglenesen Demecserben állomásozó számítógépek közt, eközben akadt valahonnan véletlenül egy fotós, aki az iskolai környezetben lencsevégre kapta a miniszter, a jelölt és az iskolaigazgató együttesét, majd Kovács Kálmán elviharzott. A stáb pedig valamivel később összecsomagolta és hazavitte a számítógépeket. (Derültség a Fidesz padsoraiból.) Mint azt egy tanárnő megjegyezte az eset után: egy darab vezetéket sem hagytak. Hiába, takarékos kormány! Mindig úgy ad, hogy azt hamarosan, jelen esetben néhány órán belül vissza is veszi. Más pedagógusok úgy kommentálták a dolgot: de legalább az iskolát nem zárták be, legalábbis egyelőre. (Derültség a Fidesz padsoraiból.) A közös fotó jól sikerült, fel is került Kiss Gyula, az MSZP-SZDSZ-es jelölt választási szórólapjára is. Így tudatták országgal-világgal, hogy Kovács Kálmán aggódik a demecseri gyerekek informatikai ismereteiért, de leginkább Kiss Gyuláért, ezért kampányol vele az iskolában.
Tisztelt Miniszter Úr! Az országban máshol is szeretnének a gyerekek hat órát ingyenesen internetezni a minisztériumi szuperszámítógépeken. Még azzal együtt is örülnének, hogy bónuszként egy óráig el kell viselniük Kovács Kálmán SZDSZ-es minisztert. (Derültség a Fidesz padsoraiból.) Én azonban nem hallottam arról, hogy a miniszter úr más iskolába is kiszállt volna miniszteri szuperszámítógépekkel. Ezek szerint például az én választókörzetem diákjai csak akkor számíthatnak Kovács Kálmán SZDSZ-es miniszterre, ha meghal vagy lemond valamelyik polgármester, és választási kampány van a településünkön.
Tisztelt Miniszter Úr! Ön is, miniszterelnök úr is síkra szállt azért, hogy az iskolában a gyerekek tanuljanak, ne váljanak politikai kampány részesévé. Ön mint a közoktatásért felelős miniszter egyetért-e SZDSZ-es minisztertársa és stábja gyermekek közt, iskolában folytatott politikai kampányával? Hivatali felelősségénél fogva milyen lépéseket tett SZDSZ-es minisztertársa iskolai politikai akciója ügyében? Biztatja-e ön SZDSZ-es minisztertársát, hogy a jövőben más Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településeken is, fáradságot és költséget nem kímélve (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), ott is, ahol nincs kampány, népszerűsítse az internethasználatot?
Köszönöm a figyelmüket. Várom válaszát. (Taps a Fidesz padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť