PÜSKI ANDRÁS

Full text search

PÜSKI ANDRÁS
PÜSKI ANDRÁS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! Csodálkozással értesültek a keleti országrészben, így választókörzetemben, a Hajdúságban élő polgárok is, hogy a MÁV döntése nyomán a növekvő utasforgalomra hivatkozva forgalomszervezési okokból az intercity-vonatok végállomása elköltözik a Nyugati pályaudvarról.
A százszázalékos állami tulajdonban lévő cég a tervet feltételezhetően a kormány jóváhagyásával viszi véghez, megnehezítve, tovább nehezítve ezzel a keleti régióban élők életét. Az intézkedés meghozatala előtt a MÁV vezetői ismét nem kérték ki az utasok véleményét, az emberek újra azt érezhetik, hogy a MÁV nem az utasokért van, hanem az utasok vannak a vasútért.
A keleti országrészből Budapestre az intercityn utazó polgárok körülbelül 90 százalékának végcélja a főváros, nem kívánnak továbbutazni. Nekik tehát csak kellemetlenséget és további keserűséget fog jelenteni ez a változás, mivel a jól megszokott környezet és budapesti útvonal helyett újat kell választaniuk. (Közbeszólás a Fidesz padsoraiból: Úgy van!) Különösen azért lesz ez kellemetlen, mert a vasúttársaság szerinti jó földrajzi fekvésű Keleti BKV-s tömegközlekedési szempontból kevésbé előnyös, a Keleti pályaudvar környékének közbiztonságáról nem is beszélve. Újabb probléma, hogy az átszervezés miatt 15-20 perccel hosszabb lesz a menetidő. Több fórumon, illetve a médiákban felmerült az a kérdés is, hogy a MÁV-nak szándékában áll eladni a Nyugati pályaudvart, és ezért van szükség az átszervezésre.
Mindezek miatt kérdezem tehát az államtitkár urat, valóban szándékukban áll-e értékesíteni a Nyugati pályaudvart. Kérdezem, hogy miért cselekszik a MÁV az utasok érdekeivel ellentétesen.
Várom válaszát. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť