GAÁL GYULA

Full text search

GAÁL GYULA
GAÁL GYULA gazdasági és közlekedési minisztériumi államtitkár: Elnök Asszony! Hölgyeim és Uraim! Képviselő Úr! Én személy szerint is nagyra értékelem azt az aggodalmat, amit képviselő úr fogalmaz meg az önkormányzatok anyagi lehetőségeit és forrásait illetően. Ugyanakkor szeretném leszögezni, hogy az a rendelettervezet, amelyről a képviselő úr beszél, nincsen. Olyan tartalmú rendelettervezet, amelyet ön említ és amelyet itt leírt az interpellációjában, jelen pillanatban nem létezik.
Létezik egy rendelet-előkészítő munka, azt a szokásosnál is nagyobb igyekezettel, gondossággal és a partnerekkel történő egyeztetéssel kívánjuk előkészíteni, hiszen tudjuk, hogy konfliktusokkal terhes terület szabályozásáról van szó. Szeretném a közvélemény számára is világossá tenni, hogyan működik ennek a rendeletnek az előkészítése.
A GKM felkérésére a Magyar Elektrotechnikai Egyesület Magyar Világítástechnikai Társasága készített egy, a közvilágítás szabályozására vonatkozó tervezetet. Erről az egyesület szakmai fórumain vitát rendeztek. Az ott elhangzottakat és a Magyar Energia Hivatal véleményét beépítve a jogszabálytervezetbe, az önkormányzatok számára is megküldtük. Tettük ezt annak érdekében, hogy a tervezet minél több helyi önkormányzathoz, illetve az önkormányzatok érdek-képviseleti szövetségeihez eljuthasson, és gyorsan, a saját információs rendszerükön keresztül véleményt alkothassanak.
A Belügyminisztérium összesítette azokat az észrevételeket, amelyek ezeken a csatornákon keresztül beérkeztek. Ez alapján ismét átdolgoztuk a közvilágításról szóló jogszabálytervezetet. Ezzel párhuzamosan az Európai Unió országaiban is elfogadott akkreditált laboratóriumot kértünk fel a jogszabálytervezet mellékletében szereplő műszaki értékek felülvizsgálatára.
A villamosenergia-ipar engedélyesei és fogyasztói érdekképviseletet ellátó szervezetei az ismételt szakmai egyeztetésre küldött jogszabálytervezetet véleményezték. Ennek alapján a jogszabálytervezet módosítása jelenleg is folyamatban van.
(14.10)
Az átdolgozott tervezetet az önkormányzatok ismételten véleményezhetik. Csak ezt követően kerül sor az államigazgatási egyeztetésre, a tárcák véleményének kikérésére, és ezután készül el az a jogszabálytervezet, amit már itt ön késznek feltételezve, a kritikáit megfogalmazta.
Tehát hangsúlyozni szeretném, hogy itt nem tartunk, még nagyon távol vagyunk attól, hogy valamennyi érdekelt egyetértésével elkészülhessen a rendelettervezet. Körültekintő, konszenzuskereső módon az érintettek számára a lehető legkedvezőbb helyzetet teremtő megoldást keresünk. Tudjuk, hogy sok érdek ütközhet, ezért többszakaszos egyeztetésre kerül sor.
Kérem képviselő urat, hogy válaszomat elfogadni szíveskedjék. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť