DR. LÉVAI KATALIN

Full text search

DR. LÉVAI KATALIN
DR. LÉVAI KATALIN tárca nélküli miniszter: Sikerült. Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Köszönöm szépen a kérdését, mert ez lehetőséget ad nekem arra, hogy tájékoztassam az Országgyűlést azokról a törekvésekről, amelyek eddig is történtek a nemzeti esélyegyenlőségi hálózat kiépítése terén.
Ahogy a képviselő úr is említette, októberben átadtuk Debrecenben az első esélyházat, amely egy komplex szolgáltató, szociális és mentális segítséget egyaránt nyújtó, civil szervezeti összefogásra épülő új intézmény. Ilyen házakat szeretnénk a következő időben átadni. Még ebben az évben átadásra kerül Budapesten egy krízisintervenciós központ, amely elsősorban azoknak nyújt védelmet, akik a családon belüli erőszak áldozataivá váltak, nőknek, gyerekeknek, időseknek egyaránt. Az idén még szeretnénk átadni egy olyan esélyházat vidéken, Kecskeméten, amely a debrecenihez hasonló módon működik, és egy kifejezetten a nők számára nyújtandó információs központot, egy úgynevezett nőházat.
Nagyon lendületesen és dinamikusan megkezdtük azoknak az intézményeknek a kiépítését, amelyek - úgy hisszük - megerősítik az állampolgári jogtudatot, nagyon fontos szerepet játszanak a különböző diszkriminációk kivédésében, különösképpen a nők, a fogyatékkal élők, a romák, az idősek és a hátrányos helyzetű kistelepülések lakói esetében. Minden ilyen alkalommal számítunk a civil szervezetek támogatására és segítségére, hiszen ők azok, akik a helyi igényeket a legjobban ismerik, ők azok, akik a leginkább el tudják mondani, hogy mire van szükség ott helyben. Éppen ezért a szakmai segítségnyújtásra korlátozódik a mi tevékenységünk és a hálózatépítésre, koordinációs irodák létrehozására és a tevékenységük monitorozására, nem pedig szolgáltatások nyújtására.
Köszönöm szépen a figyelmüket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť