DR. KIS ZOLTÁN

Full text search

DR. KIS ZOLTÁN
DR. KIS ZOLTÁN (SZDSZ): Köszönöm szépen, elnök asszony. Lehet, hogy új információt tudok mondani a képviselőtársaimnak, a mai napon jelentette be az Országgyűlés elnöke a népi kezdeményezést, amelynek alapján az Országgyűlés köteles lesz három hónapon belül megtárgyalni azt az előterjesztést, ami az állatok védelméről szól. Ez az előterjesztés az Igazságügyi Minisztérium gondozásában elkészült, három módosítás van az eddigi szabályozáshoz képest. Az egyik az állatvédelemmel kapcsolatos bűncselekmény és annak szankciója, az orvhalászat és az orvhorgászat Btk.-ba történő beemelése. Abban a pillanatban, ha az orvhalászat és az orvvadászat már bűncselekmény és nem szabálysértés, akkor már ez a kobzás, amiről beszélünk, nem kérdés, mert a bűncselekmény elkövetéséhez használatos tárgyak elkobzása már nem lehetőség, hanem kötelező, míg szabálysértési eljárásban ilyen nincs. Tehát a mai hatályos jogban nem ismerik a szabálysértéshez kapcsolódó eszközök elkobzását. Abban a pillanatban, ha ez bűncselekmény, akkor ez megoldódott.
Nagyon helyesen mondta Pap képviselő úr, vadásztársaságnál is drágább, így van, nincs kötelező vadásztársasági tagság. Csak ismerik azt, hogy bérvadászok, akik nem tartoznak társasághoz és még bérvadásztársaságuk sincs, hogy mennyibe kerül elmenni vadászni? Ha én most nem tartozok egyesülethez mint horgász, hova tudok elmenni? Hol vannak kezelésben a vizek? Horgászegyesületi kezelésben vannak, htsz-kezelésben vannak, magánkezelésben vannak a vizek. Ha nem vagyok egyesületi tag, akkor ötszörösét, nyolcszorosát vagy tízszeresét fogom fizetni, tehát elemi érdekem, hogy legyen egy területtel rendelkező egyesületem, ahol nekem területi engedélyem van, és megfelelő feltételek mellett tudok horgászni, a területi engedély összegét meg tudom azzal csökkenteni, hogy az úgynevezett társadalmi munkában, haltelepítésben, ebben, abban részt veszek.
Tehát a halgazdálkodás és a vadgazdálkodás abszolút nincs összefüggésben azzal, hogy van egyesületi kötelező tagság vagy nincs. A kettőt legyenek szívesek nem összekeverni.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť