DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Miniszter Asszony! Egy hetilapunk állandó rovata szerint csaknem kétezer napja nem tudjuk, hogy kicsoda Josip Tot, Kaya Ibrahim, és hogy ki figyeltette titkos eszközökkel a Fidesz politikusait. Az utóbbi kérdésre az iratanyag titkosságának feloldása után tudjuk a választ: senki.
A másik ügyben viszont arra emlékeztetnék, hogy a több százmilliós köztartozást felhalmozott Fidesz közeli cégek fantomizálásáról először a Népszabadság számolt be öt évvel ezelőtt. A rendőrség először eljárást sem akart indítani, mondván, hogy egy újságcikk nem tekinthető feljelentésnek. Amikor a feljelentés megérkezett, a nyomozás okirat-hamisítás gyanújával indult el, fel sem téve a kérdést, hogy aki egy napon 14 fülig eladósodott céget ad el egy utóbb fellelhetetlennek bizonyuló külföldinek, vajon ezt nem azért teszi-e, hogy a tartozások visszafizetésétől így szabaduljon.
A nyomozás már kezdetben elakadt, mert az eladót, Schlecht Csabát a rendőrség sehol nem találta. A nyomozó szervek lázas buzgalmáról tanúskodik, hogy később egy újságíró fellapozta a telefonkönyvet, megkereste benne Schlecht Csaba címét, becsöngetett, és Schlecht Csaba ajtót nyitott. Végül a rendőrség jó érzékkel éppen 2001. szeptember 11-én, a New York-i merénylet napján zárta le eredménytelenül a nyomozást, hogy a döntés a nagyobb szenzáció iránti érdeklődés közepette visszhang nélkül maradjon.
A múlt héten aztán megszólalt az ügy egyik szereplője, aki elmondta: ő faxolta el azon külföldi állampolgárok útlevelét Magyarországra, akiket aztán a fiktív adásvételi szerződésben vevőként tüntettek fel, továbbá hogy a végül is vevőként szerepeltetett Kaya Ibrahim 1995. július 25-én nem járt Magyarországon, így az aznap kelt szerződést sem írhatta alá.
Kérdezem ezek után miniszter asszonyt, van-e mindezek fényében lehetőség arra, hogy a rendőrség újra megindítsa a nyomozást, különös tekintettel az ügyészség esetleges beavatkozására, annak érdekében, hogy a közvéleményben nagy port felvert ügyet a rendőrség tisztázhassa, és a mondott hetilap öt év után végre megszabadulhasson állandó rovatától.
Köszönöm szépen. Várom válaszát. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť