DR. CSÁKY ANDRÁS

Full text search

DR. CSÁKY ANDRÁS
DR. CSÁKY ANDRÁS (MDF): Köszönöm szépen, miniszter úr. Való igaz, hogy egy állami vezető balesetét követően - amelyről utólag kiderült, hogy a sofőr vétlen ebben a balesetben, bírósági döntés is született - került bevezetésre ez az együttes rendelet. Nem egyes gépkocsivezetőkről van szó, hiszen az első kérdésem alkalmával, ha jól emlékszem, közel 1400 aláírást adtam át miniszter asszonynak ezzel kapcsolatban. Hangsúlyozom, önmagában ez a vizsgálatsorozat az egész pályaalkalmassági vizsgálat értelmét kérdőjelezi meg, hiszen az eddig vizsgálatok azt bizonyítják, hogy akiknek az előéletében voltak balesetek, azok simán teljesítik ezt a vizsgálatot, és akik soha balesetet nem okoztak, azok bizony az ismétlésen is fennakadnak.
Ön is nagyon jól tudja, egy nagyon szubjektív vizsgálatról van tulajdonképpen szó, és az idősebb, a 40 év feletti gépkocsivezetői garnitúra nem feltétlenül tud megfelelni ennek a vizsgálatnak, ami nem jelenti azt, hogy balesetveszélyesen vezetnek. Tehát az egész vizsgálatot át kéne tekinteni, és utána dönteni a folytatásról.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť