BÁNKI ERIK

Full text search

BÁNKI ERIK
BÁNKI ERIK (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Államtitkár Úr! Maga a programnak az indítása, ami a polgári kormány utolsó kétéves költségvetésének részét képezte, nem külön soron, hanem az FVM által, egy kezdeményezés kísérleti jelleggel, miután menet közben merült fel ennek a kérdéskörnek a szükségessége, és kísérleti jelleggel indult el ez a program. Én azért tartom szerencsétlennek ebben a vitában visszahivatkozni a korábbi kormány hasonló döntéseire, mert nem erről beszélünk. Maga államtitkár úr is azt mondta, hogy beszéljünk a határozati javaslatról. Nem értem, hogy úton-útfélen miért kerül ez mindig elő még egy ilyen kérdésben is, ami tényleg konszenzussal van a Ház előtt, mind a négy parlamenti párt azt szeretné, ha ez a program elindulna, mind a négy parlamenti párt azt szeretné, ha ez kormányokon túlívelő kezdeményezés lenne, mert meggyőződésünk, hogy mindenkinek elemi érdeke, hogy a rászoruló gyerekeket hozzá tudja juttatni iskolatejhez. Tehát én nem értem, hogy ebben a szituációban miért kell felemlegetni azt, hogy a korábbi kormány idején hogyan működött ez a program. Örülök annak, hogy egyáltalán elindult, mert a gyakorlat azt mutatja, hogy igenis szükség volt erre. Nagyon sok helyen nagyon sok család volt hálás azért, hogy a gyerekeik hozzájuthattak az iskolatejhez.
Gondolom, hogy az önök programjába is azért kerülhetett be ez a kérdés, mert nagyon sok helyről pozitív visszajelzéseket kaptak ez irányból, és látták, hogy szükség van erre, mert igenis igénylik ezt a társadalomban.
Tehát úgy érzem, hogy éppen államtitkár úr csinál ebből politikai kérdést. Én nem tartom szerencsésnek ezeket a kirohanásokat. Szerintem tényleg nyugodt vita folyik a parlamentben, és nem gondolom, hogy ezt ilyen szinten heves politikai szócsatává kellene átalakítani.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Szórványos taps az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť