FÜLÖP ISTVÁN

Full text search

FÜLÖP ISTVÁN
FÜLÖP ISTVÁN (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Mielőtt a kérdést fölteszem, én is kívánok mindannyiuknak áldott karácsonyi ünnepeket.
(16.00)
A polgári kormány a megelőző négy esztendőben az üzletrészek állami felvásárlásával segíteni próbálta a nehéz helyzetbe jutott gazdákat. A sokévi megpróbáltatás, állandó bizonytalanság után, akik eladták üzletrészüket a Nemzeti Földalapnak, azok végre lezárhattak egy hosszú és méltatlan időszakot az életükben. De akik e pozitív intézkedésből önhibájukon kívül rendre kimaradtak, nem értik, miért éri még ma is őket a többi gazdához képest hátrányos megkülönböztetés. Korábban interpellációban hívtam fel a miniszter úr figyelmét arra a szomorú tényre, hogy a kormány késlekedése az ügyben mind a mai napig meghiúsítja Tyukod községben 1004 fő esetében több mint 122 millió forint, Ura községben 241 fő esetében megközelítőleg 29 millió forint jogos üzletrész kifizetését.
Azzal a tiszteletteljes kéréssel fordulok most ismételten a miniszter úrhoz, hogy hatáskörében bírálja felül az FVM megyei hivatalának téves álláspontját, miszerint az üzletrész-kifizetés feltétele az átalakulás és a vagyonnevesítés együttes megléte. Kérem továbbá a miniszter urat, hogy az ország nyilvánossága előtt a parlamenti közvetítést figyelemmel kísérő gazdák megnyugtatására végre konkrét időpontot meghatározva szíveskedjék megadni a válaszát.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť