BÉKI GABRIELLA

Full text search

BÉKI GABRIELLA
BÉKI GABRIELLA jegyző: "Tisztelt Országgyűlés! Elnök Asszony! Tisztelt Képviselő Hölgyek és Urak! Az ország és a nemzet polgáraival egyetértően úgy tartom számon, hogy a 2002. esztendő a felelősségvállalások és döntések kiemelkedően fontos éve volt. Közös sorsunk alakulásában történetileg fontos szerepe volt és maradt a törvényalkotásban és a végrehajtás ellenőrzésében felelősséget vállaló parlamentnek, hiszen hazánk belső közállapotainak jobbítását és a nemzetközi élet színterein kiharcolt pozícióink további erősítését úgy kellett szolgálniuk, hogy az év során lezajlott parlamenti választásokra tekintettel más és más politikai erők gyakorolták a végrehajtó hatalmat. Az Országgyűlés belső erőviszonyai pedig soha nem tapasztalt mértékben váltak kiegyensúlyozottakká. Ennek figyelembevételével különösen köszönöm az ország és a nemzet életének jobbítása érdekében kifejtett áldozatos fáradozásukat.
Az ünnepek közeledtével sem tekinthetek el azonban attól, hogy hangot adjak a képviselői tevékenységüket érintő néhány olyan elvárásnak, amelyekre államfői kötelezettségem az önök figyelmét felhívni; ezeket teszi szóvá számos, nekem címzett állampolgári levél is. Önök hivatásuknál fogva óhatatlanul mintát mutatnak a magyarság milliói és a nagyvilág számára, jó vagy rossz mintát, emberségről, politikusi és szakmai hozzáértésről, erkölcsről, felelősségről, hitelességről, a haza iránti elkötelezettségről.
(15.00)
Ennek tudatában kell még körültekintőbben útját állniuk minden olyan törekvésnek, amely az eltérő felfogások és pártos eszmék ésszerű megütköztetésében a másik fél legyőzésének, nem pedig a fő nemzeti célok megvalósításának érdekében kialakítandó konszenzusnak az eszközét látja. Még körültekintőbben kell útját állniuk annak, hogy a becsületes szándékú, okfejtően érvelő, mértékletes hangvételű vitákat a megalapozatlan vádaskodás és a durva hangnem uralja el. Még körültekintőbben kell megerősíteniük magukat és egymást abban a meggyőződésben, hogy munkásságukat nemcsak döntéseik, de az erkölcsösség, a felelősségvállaló és áldozatkész tisztesség, a törvénykövető magatartás és a szavahihetőség személyes erényei szerint is minősíti az ország.
A nemzet joggal reméli önöktől, hogy egy biztonságosabb, szebb és gazdagabb, jogos önbecsülésre hivatottabb jövő építésében járnak élen.
Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Hölgyek és Urak! Önöket a választói bizalom emelte posztjukra, és elsősorban nekik tartoznak felelősséggel úgy, hogy hiteles, a köz javát szolgáló tevékenységet folytatnak. Bizonyos vagyok benne, hogy ennek tudatában a jövőben még körültekintőbben tesznek eleget megbízatásuknak. Ebben a reményben kívánok őszinte szívvel az Országgyűlés és a kormány minden tagjának, az őket támogató tisztségviselőknek és munkatársaiknak békességben boldog karácsonyi ünnepeket és eredményekben gazdag új esztendőt.
Budapesten, 2002. december 17-én, Mádl Ferenc, a Magyar Köztársaság elnöke." (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť