KOCSI LÁSZLÓ

Full text search

KOCSI LÁSZLÓ
KOCSI LÁSZLÓ, a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumának államtitkára: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Ugyan a kérdés szövegében, stílusában megértőbb, toleránsabb módon fogalmazott, mint a kérdés címében, ahol puccsról beszélt, de aztán megismételte ezt a szót. Szeretném leszögezni, hogy ebben az ügyben szerintem, szerintünk puccs nem történt. A "puccs" szó arra utal, hogy idő előtt, jogszerűtlenül, olyan eszközöket használva, amelyeknek legalábbis a tisztessége vitatható, történik valami. Ez ügyben meggyőződésünk szerint nem történt ilyen, ugyanis időben és jogszerűen döntött a miniszter. Ha figyelembe veszi azt, hogy 27-étől vette át a hivatalát, és 31-ével lejárt a mandátuma az előző vezetőnek, ez mindenképpen szükséges volt; az rt. törvényes működése úgy biztosítható, ha van törvényesen kinevezett vezetője. Ezt tehát biztosítani kellett. Ehhez képest tehát időben és jogszerűen történt a dolog. Valóban joga is volt ehhez a döntéshez a miniszternek.
Az is igaz, amit ön mondott, hogy 22-én erről hogyan beszélt. Ez a döntés, amit ő hozott és 31-én bejelentett, megismétlem, jogszerű és törvényes volt. Azonban bizonyos, ha úgy tetszik, morális szempontból konfliktusokat okozott ez nemcsak a színházi szakmának és nemcsak a nagyközönség egy részének, hanem - a miniszter úr belső vívódásait is jelzi - saját maga számára is. Ezért történt az, hogy végül is megmásítva eredeti döntését, visszakanyarodott ahhoz a - ha úgy tetszik - tett ígéretéhez, amit 22-én tett, és meghatározott időre, tehát 2002. december 31-éig nevezte ki Huszti Pétert, és pályázat fog arról gondoskodni, hogy 2003. január 1-jétől új vezetője legyen a Nemzeti Színháznak. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť