HALÁSZ JÁNOS

Full text search

HALÁSZ JÁNOS
HALÁSZ JÁNOS (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Államtitkár Úr! Görgey Gábor miniszter úr május 22-én, miniszterjelölti meghallgatásán beszélt a Nemzeti Színház igazgatására vonatkozó elképzeléséről is. Így kezdte: "Nemzeti Színház: hogy úgy mondjam, dolgozom rajta." Majd beszélt arról, hogy rövid a rendelkezésére álló idő, de lesz június 1-jétől megbízott igazgatója, és lesz 2003. január 1-jétől kinevezett igazgatója a Nemzeti Színháznak.
Miniszter úr gondolatait így fejezte be: "Mondhatnám tehát - meggyőződésem ellenére és örömöm ellenére -, hogy mint egyszemélyes tulajdonos, végre úr lehetnék ezen a páston, de nem akarom teljes mértékben, százszázalékosan ezzel kezdeni a miniszteri pályafutásomat." Ez szó szerinti idézet a jegyzőkönyvből.
Tisztelt Államtitkár Úr! A történések azt mutatják, hogy miniszter úrnak mégis sikerült teljes mértékben és százszázalékosan ezzel kezdenie miniszteri pályafutását, hiszen miniszter úr a meghallgatást követően néhány nap múlva pályázat nélkül nevezett ki igazgatót a Nemzeti Színház élére. A hírek szerint nem egyeztetett a Színházi Dolgozók Szakszervezetével, nem egyeztetett a Magyar Színházi Társasággal.
(13.00)
Tisztelt Államtitkár Úr! Miért nevezte ki a miniszter úr puccsszerűen a Nemzeti Színház új igazgatóját? Mi történt a miniszteri meghallgatást követő néhány napban? Mi történhetett, ami miatt a miniszter úr a saját szavahihetőségét is kockára tette?
Várom válaszát.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť