DR. ILLÉS ZOLTÁN

Full text search

DR. ILLÉS ZOLTÁN
DR. ILLÉS ZOLTÁN (Fidesz): Kedves Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársak! A fővárosi hulladékégető tulajdonviszonyainak a rendezése előtt nem lehet az állampolgárok pénzét felelőtlen módon akár a felújításra, akár egy új hulladékégető megépítésére használni. Amikor 1997-es árakon 9 milliárd forintért füstgázmosót akartak építeni, ugyanakkor 14-16 milliárd forintért egy teljesen új hulladékégetőt lehetett volna létrehozni. Felmerül a kérdés, ha egy teljesen új építhető valamivel több pénzért, akkor miért nem erre törekszenek. Erre az a válasz, hogy az a technológia, ami jelen pillanatban ott létezik, egy és bizonyosan egy céghez tartozik, amely azt hajdanában megépítette. A vállalat vezetése ezt az egy és bizonyosan egy céget preferálja a továbbiak során is. Erre az a legjobb példa, hogy a legutóbb kiírt tender minden egyes specifikációja - hiába jelentkeztek különböző cégek, külföldi cégek - csak ennek az egy cégnek felel meg, mert még a forgókemence távolságát is úgy adták meg, hogy csak egy és kizárólag egy cég nyerhessen a pályázaton. Nyert is.
A költségek csökkentése tekintetében pedig hadd mondjam el, tisztelt képviselőtársak, ha Budapesten szelektív hulladékgyűjtés lenne, mint ahogy nincs, akkor egy augusztusi hónapban nem kellene körülbelül nyolcvan tonna dinnyehéjat elégetni az égetőműben, amiről köztudott, hogy nem éghető, erre pluszenergiát kell elpazarolni. De ha nincs szelektív hulladékgyűjtés, akkor válogatás nélkül mindent égetni kell. Innentől kezdve nagyobb égetőkapacitásra kell az egészet megtervezni és megépíteni, ami felesleges pazarlást jelent. Tehát be kellene vezetni a szelektív hulladékgyűjtést Budapesten. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť