DR. ILLÉS ZOLTÁN

Full text search

DR. ILLÉS ZOLTÁN
DR. ILLÉS ZOLTÁN (Fidesz): Kedves Elnök Úr! Kedves Miniszter Asszony! Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Sokszor azt gondolom, a Jóisten azzal sújtotta az embert, hogy értelmet adott neki, aki a tetejébe még vissza is tud tekinteni az elmúlt időszak történéseire. Az Országgyűlés környezetvédelmi bizottságának 1998 után kihelyezett ülése volt a XV. kerületben, ahol kifejezetten a budapesti hulladékégető témájával foglalkoztunk. Akkor a szakértők által is igazoltan kiderült, hogy az 1997-ben meghozott döntés alapján az a 9 milliárd forint, amiből a levegőtisztaság érdekében füstgázmosót építenének, túlzott, mert ezt a füstgázmosót meg lehet építeni körülbelül 2-3 milliárd forintért is. Ha valami 2-3 milliárd forintból létrehozható, akkor felmerül a kérdés, hogy miért kell 9 milliárd forintból megvalósítani, még akkor is, ha ez részben a főváros pénze, részben pedig az állam garanciavállalásával történik, mert akárkinek a pénze is, ez mindnyájunké, az adófizetőké.
Amíg az lehet a cél, hogy minél nagyobb állami beruházásokra kerüljön sor, és ilyenformán állami támogatásokat vagy fővárosi pénzeket lehet mozgósítani - mert a háttérben ott állnak azok az érdekcsoportok, kivitelezők, beruházók, akik pedig abban érdekeltek, hogy minél nagyobb munkákat lássanak el -, addig az állampolgárok pénzének a pazarlásáról van szó. Mielőtt a fővárosi hulladékégető rekonstrukciójára vagy újjáépítésére sor kerülne, el kell dönteni, hogy a rekonstrukció vagy az újjáépítés után kinek a tulajdonába kerül, mert nehogy a magyar adófizetők zsebéből fizessék meg a rekonstrukciót, majd utána privatizálják. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť