DR. ILLÉS ZOLTÁN

Full text search

DR. ILLÉS ZOLTÁN
DR. ILLÉS ZOLTÁN (Fidesz): Kedves Elnök Úr! Kedves Miniszter Asszony! Tisztelt Képviselőtársak! Tisztelt Hallgatók! Egy amerikai szólásmondás szerint minden nép, nemzet olyan parlamentet kap, amilyet megérdemel. A magyar parlament teljes mértékben reprezentálja a magyar társadalmat minden tekintetben, korosztályi tekintetben, nemhez való tartozásban, vallásosság tekintetében, hátterek tekintetében.
Van egy közkeletű tévedés az emberek között, amelyet oszlatni szeretnék azzal, hogy jelzem, hogy amikor a magyar parlamentben valamit konszenzussal fogadnak el, akkor az emberek azt hiszik, hogy nagy az egyetértés. A tévedés abból adódik, hogy a konszenzus azt jelenti, hogy senkinek semmilyen érdekét nem sérti, ezért akár az egyik oldalról, akár a másik oldalról szívesen és könnyedén adják a támogató szavazatukat, mert az élet, a valóság megváltoztatása tekintetében semmit nem jelent és nem eredményez.
Az, hogy különböző bizottságokban konszenzus volt és mindenki megszavazta, nem azt jelentette, hogy abban a parlamenti bizottságban ülő emberek értették az anyagot. Tételezzük fel, hogy jó szándékuk ellenére úgy gondolták, hogy ennek a hazának az érdekét kell szolgálni akár ellenzékből, akár kormánypártiságból fakadóan, nagyon helyesen, és az európai uniós integrációra való tekintettel adták a voksukat. De erre hivatkozni, hogy konszenzus van egy szakmai kérdésben, én azt gondolom, túl nagy merészség.
A másik: mi, akik pártpolitikusok is vagyunk, az emberek akaratából ülünk itt, vagy az országos listáról, vagy egyéni körzetből bekerülve, nagyon jól tudjuk, hogy a frakcióknak milyen a belső lélektana. Ne tegyünk úgy, mintha nem tudnánk, hogy akár egy-egy vélemény egy-egy frakción belül csak egy-egy vélemény és nézet, és amikor pedig a frakció vezetése kiadja az utasítást arra, hogy hogyan kell szavazni, akkor ezt a fajta fegyelmet betartják a frakciók.
Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť