TÁLLAI ANDRÁS

Full text search

TÁLLAI ANDRÁS
TÁLLAI ANDRÁS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Fiktív számla... Aki eddig kiadta a fiktív számlát, az azért volt fiktív, mert nem tette be a könyvelésébe, aki kiadta. Hülye lett volna betenni, hiszen neki be kell utána fizetni az áfát, meg kell fizetni a társasági adót! Azért fiktív, mert csak az egyik helyen jelenik meg. Az evában, ha ki fogom adni a 15 milliós számlát Göndör Istvánnak politikai tanácsadásról, áfával együtt, akkor be fogom tenni a könyvelésembe, és ön is be fogja tenni a könyvelésébe. Hol lesz ez fiktív? Hát épp az a dolog lényege, hogy nem fiktív! Teljesen szabályos lesz, törvényszerű lesz minden, ha így gondolkodunk. Higgye el, lesz egy olyan folyamata - és nyomon követhetetlen folyamata -, hogy nem lehet tudni, melyik számla mögött lesz tényleges teljesítés, tényleges szolgáltatás, tényleges anyag.
Gondolja el: olyanról is adhatok önnek számlát, hogy eladok száz darab széket vagy mikrofont, vagy bármit 15 millió forintért. Nem kell hozzá a beszerzési számlám. Nem kell lefűznöm, nem kell megtartanom. Kijön az adóhatóság, és azt fogja kérdezni: "Hol a kiadott számla?" "Itt van, kérem, 15 millió forintról, itt van a kezemben." "Hol a befizetett adó?" "Itt van, kérem." "Hol a bevallása?" "Itt van, kérem." "Viszontlátásra, rendben vagyunk." De mi van mögötte? Be nem szerzett anyag, be nem szerzett áru, be nem szerzett eszköz - csak egy számla.
Ez egyébként arra is alkalmas lesz, hogy vállalkozásban meglévő eszközökre bizonylatot tudnak majd szerezni. Az evás vállalkozó egy külön fogalom lesz az országban. Aranyat fog érni: bármiről tud számlát adni bárkinek. Számlaképes lesz az illető, teljesen törvényesen, teljesen szabályosan.
És míg '94-ben, amikor elkövették a hibát az átalányadózás megnyitásával, lehetett követni, hogy mennyien veszik ezt igénybe és milyen mértékben, addig most az evánál (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) követhetetlen lesz, hogy mennyi ilyen számlát lehet majd kiadni - nem lehet tudni. Sajnos ez a nagy hátránya!

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť