ELNÖK (dr. Dávid Ibolya)

Full text search

ELNÖK (dr. Dávid Ibolya)
ELNÖK (dr. Dávid Ibolya): Kedves Képviselőtársaim! Bejelentem, hogy az ajánlás 1. és 5. pontjait az előterjesztő visszavonta. Az előterjesztő az alapajánlás 2., 3., 6., 9., 10., 11., 12. és 13. pontjait, valamint a kiegészítő ajánlás 2. pontját támogatja.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem képviselőtársaimat, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 190 igen szavazattal, 134 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett elfogadta.
Kedves Képviselőtársaim! Most azokról az indítványokról határozunk, amelyekről a Házszabály értelmében még dönteni lehet.
A kiegészítő ajánlás 1. pontjában Mátrai Márta a törvényjavaslat 1. §-ának elhagyását javasolja. Az alaprendelkezés szerint a családtámogatási törvény 5. § a) pontja alapján a családi pótlék a családtámogatási ellátás egyik eleme. A bizottságok e javaslatot nem támogatják. Kérem képviselőtársaimat, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 137 igen szavazattal, 192 nem ellenében, tartózkodás nélkül elutasította.
Tisztelt Képviselőtársaim! Az ajánlás 1. pontját előterjesztője visszavonta, így erről nem kell határoznunk.
Az ajánlás 4. pontjában Harrach Péter képviselő úr és Mátrai Márta képviselő asszony az 5. §-ban a törvény 11. §-át új bekezdésekkel egészítették ki. Ezekben az általános iskolás, illetve középiskolás gyermekek után járó családi pótlék havi összegének emelésére tesznek javaslatot. A bizottságok e javaslatot nem támogatják. Kérdezem képviselőtársaimat, támogatják-e. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 137 igen szavazattal, 190 nem ellenében, 3 tartózkodás mellett elutasította.
Tisztelt Képviselőtársaim! A 7. pontban Sisák Imre képviselő úr és más képviselők a 8. §-ban a törvény 26. §-ának módosítását javasolják, amelyben a gyermekgondozási támogatás havi összegére tesznek indítványt. A szociális bizottság támogatja a módosítást, a többi bizottság nem támogatja. Kérem képviselőtársaimat, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 44 igen szavazattal, 285 nem ellenében, 3 tartózkodás mellett elutasította.
Tisztelt Képviselőtársaim! A 8. pontban Harrach Péter képviselő úr és Mátrai Márta képviselő asszony a 8. §-ban a törvény 26. § (2) bekezdésének módosításával az ikergyermekek esetén járó gyermekgondozási segély havi összegét módosítják. (Nagy zaj.) Kérem képviselőtársaim megértését és csendet kérek. A szociális bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja ezt a módosító javaslatot. Kérem képviselőtársaimat, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslatot 141 igen szavazattal, 188 nem ellenében, 4 tartózkodás mellett elutasította.
Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal végére értünk, a zárószavazásra a következő ülésen kerül sor.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť