DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Szeretném itt, a tisztelt Ház nyilvánossága előtt visszautasítani azt az állítást, miszerint a Magyar Rádió Tizenhat óra című műsora ellenoldali párja volna a Vasárnapi újságnak. A Tizenhat óra című műsort nem marasztalta el az ORTT a médiatörvény pártatlan tájékoztatásra vonatkozó előírásainak folyamatos megsértéséért. A Tizenhat órában nem hangzanak el kirekesztő riportok, nem hangzanak el olyan rádiójegyzetek, amelyek uszítanak bárki ellen, akár jobboldali volna az illető, akár baloldali. Nem fogadom el ezt az összehasonlítást, hogy ha lehet Tizenhat óra, akkor legyen Vasárnapi újság is. Legyen Vasárnapi újság, adjon hangot a jobboldali véleményeknek, adjon hangot akár markánsan a jobboldali véleményeknek, de mindezt az emberi méltóság és a Magyar Köztársaság alkotmányának tiszteletben tartásával!
Nem mondtam azt, tisztelt képviselő úr, hogy miért engedik P. Szabó Józsefet a mikrofon elé. Nem mondtam! Összesen annyit mondtam, hogy ha az egyik esetben valakinek a nyugdíjkorhatár elérésével akarják indokolni a kiszekálását, akkor nem igazán érthető, hogy mást meg miért hívnak vissza, miért reaktiválnak nyugdíjas korában, lényegesen magasabb életkorral. Én pusztán ennyit mondtam, képviselő úr.
Nem igaz az, rendszeresen hallgattam Bolgár György úr műsorát, nem igaz, hogy direkt politikai tevékenységet próbált volna folytatni. Minden egyes betelefonálóval szemben az ellenoldal érveit próbálta felhozni, és az ellenoldalt próbálta védeni, függetlenül attól, hogy az illető éppen milyen álláspontot foglalt el, vagyis minden alkalommal az ellentétes vélemények szembesítését próbálta megoldani moderátor módjára.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť