DR. MEDGYESSY PÉTER

Full text search

DR. MEDGYESSY PÉTER
DR. MEDGYESSY PÉTER miniszterelnök: Köszönöm, elnök úr a szót. Ígérem, rövid leszek. A magyar parlament ugyanúgy működik, mint az európai parlamentek: a kormány kormányoz, az ellenzék kritizál, és a nemzeti kérdésekben pedig keresik a konszenzust. Köszönöm a konszenzuskereső szavakat, egyetértek azzal, hogy az egyeztetés fontos és a jövőben is követendő példa, és szívesen vállaljuk, szívesen vállalom azt, hogy ezt megtegyük. Természetes, hogy a parlamentet a legfőbb fórumnak tekintjük ilyen egyeztetésekre, és természetes az, hogy semmifajta olyan lépést nem fogunk tenni az ország sorsát illető kérdésekben, hogy a parlament kompetenciáját és az alkotmányban előírt jogait ne tisztelnénk.
A kétoldalú kapcsolatok építésében mindazok a szándékok, amelyek itt megfogalmazódtak, amik arról szólnak, hogy lehetőség szerint minél hamarabb oldjuk azokat a feszültségeket, amik vannak, ezeket alapvető törekvésünknek tekintjük, és ennek a szellemében fogunk találkozni, és remélem, eredményesen tárgyalni a szlovák miniszterelnökkel a mai napon és két vagy három nap múlva pedig a román miniszterelnökkel.
Végül megköszönve az észrevételeket, szeretném megnyugtatni a tisztelt képviselőket, hogy a haderőreform kérdésében mindenre fogunk támaszkodni, ami van.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť