DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY egészségügyi, szociális és családügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Képviselő asszony nagyon összetett kérdést tett fel, hiszen érintette mindazokat, akik család nélkül élik le az életüket, egyedülállóként nevelik a gyermeküket, vagy azokat, akik fiatalon veszítik el házastársukat, és mindegyik csoport más és más formában igényli szociális biztonságának erősítését, és a szociális ellátó rendszerek, ideértve a társadalombiztosítást, más és más eszközökkel kell hogy közelítsenek a problémához.
Az egyszemélyes háztartásban élő idős emberek, főként a kistelepüléseken élő hölgyek helyzetének a javítását a kormányprogramban vállaltuk. Itt arról a csoportról van szó első körben, akik a nyugdíjkorhatárnál 10-12 esztendővel idősebbek.
Azt tervezzük, hogy számukra a ciklus folyamán az egyedülálló idősek pótlékát vezetjük be, megkímélve őket a segély kérelmezésétől.
Ugyancsak tájékoztathatom önt, hogy előkészítés alatt áll a szociális minimum rendszerének a bevezetése, hogy ez a rendszer szolgáljon a szociális juttatások viszonyítási alapjául.
Az állandó özvegyi nyugdíjak mértékének növelését 2003. november 1-jétől valóban tervezzük, hozzáteszem: ahogy a kormányprogramban ezt vállaltuk, a ciklusban még egy alkalommal majd sor kerül egy hasonló mértékű emelésre.
Az úgynevezett feléledési időtartam bővítését azonban a nyugdíjrendszer logikájának megfelelően nem tartjuk indokoltnak.
Kérem képviselő asszonyt, hogy fogadja el a válaszomat. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť