BÉKI GABRIELLA

Full text search

BÉKI GABRIELLA
BÉKI GABRIELLA (SZDSZ): Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! A házastárs, élettárs elvesztése a nehezen csillapítható lelki fájdalom mellett anyagi értelemben is súlyos veszteség. Sok idős ember gondol szorongva arra, hogyan fogja fenntartani a lakást, fizetni a rezsit, ha kettejük jövedelme helyett majd csak egyre számíthat. Ezért megkülönböztetett jelentősége van az özvegyi nyugdíjnak mint ellátásnak és lehetőség szerinti fejlesztésének. A napokban tárgyalja az Országgyűlés a kormány javaslatát, miszerint 20 százalékról 25 százalékra fog emelkedni jövő év novemberétől az özvegyi nyugdíj mértéke azoknál, akik egyúttal saját jogon is kapnak nyugdíjat. Ez jó hír, és több százezer embert érint kedvezően, ha mégoly szerény is ez az emelés.
Ugyanakkor jó néhányan élnek közöttünk egyedül, akik az özvegyi nyugellátásra nem váltak jogosulttá. Ők azok, akik egész életüket vagy életük nagy részét társ nélkül élték le, aktív korukban is csak magukra és saját jövedelmükre számíthattak, és így van ez öreg korukban is. Vannak sokan, akik elváltak, és vállalták, hogy egyedül nevelik fel gyermeküket, és vannak jó néhányan, akik egész fiatalon vagy később, 40-45 évesen jutottak özvegységre.
Mindezek alapján a következő kérdéseket szeretném föltenni államtitkár úrnak. Ők milyen segítségre számíthatnak? Tervezi-e a tárca, hogy az özvegyi nyugdíjra való jogosultság kiterjesztése céljából meghosszabbítsák az eddig tíz évben megszabott feléledési időt?
Tisztelettel várom válaszát.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť