TÓTH FERENC

Full text search

TÓTH FERENC
TÓTH FERENC (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Úr! 42 napja nem tudjuk, miért szüntette meg az állami tulajdonban lévő Defend Kft. az Eörsi Mátyás szabad demokrata képviselő ellen indított bírósági eljárást, amelyet első fokon megnyert. Az Eörsi ellen hozott elsőfokú bírósági ítélet megállapította, hogy Eörsi Mátyás egy állami céget megkárosított, és 800 ezer forint megfizetésére kötelezte a képviselőt. A pert megszüntették, és a 800 ezer forint Eörsi Mátyás zsebében maradt.
Tisztelt Miniszter Úr! Két hete már feltettem a parlamentben az ezzel kapcsolatos kérdéseimet - érdemi választ nem kaptam. Azt ugyanis készséggel elfogadom, amit Eörsi képviselőtársam mondott két hete, miszerint ő sohasem járt a Defendnél, de én nem erről érdeklődtem. (Dr. Avarkeszi Dezső: De igen!) Szalay Gábor államtitkár és Eörsi Mátyás nem értette meg vagy nem akarta megérteni a kérdés lényegét. Ennyi erővel azt is bizonygathatták volna, hogy Eörsi Mátyás csak a szomszédja színes televízióján látott vagyont érő öltönyt, vagy azt, hogy mégsem olyan lehengerlő a stílusa. Az embereket nem az érdekli, hogy hogyan, milyen hatalmi praktikák segítségével állították le a pert. Eörsi Mátyás a Defend igazgatójával megbeszélhette egy étteremben, a Parlament folyosóján akár suttogva vagy akár telefonon is, hogy állíttassa le az ellene folyó bírósági eljárást. Sőt, az is lehet, hogy nem is személyesen intézte - megkérte például Medgyessy Pétert, hogy szóljon az MFB vezérigazgatójának, aki a Defend többségi tulajdonosa, hogy ő állíttassa le az eljárást. Tisztelt Képviselőtársaim! Az embereket az érdekli, hogy mi indokolta a per megszüntetését. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Az embereket nem érdekli!)
Két héttel ezelőtt Szalay Gábor államtitkár úr kiállt az Országgyűlés elé, és a bíróság ítéletével homlokegyenest ellenkező saját véleményével próbálta magyarázni a per megszüntetését. A válasszal még az SZDSZ elnöke sem értett egyet, olyannyira, hogy láthatóan kizökkentette legendás higgadtságából.
Tisztelt Miniszter Úr! Kérem, ne nézzék ennyire ostobának a magyar társadalmat! Ezt a magyarázatot sem a szocialista szavazók, de még az SZDSZ-szavazók sem hiszik el. Még egyszer arra kérem, próbáljon a lényegre összpontosítani. 42 napja nem tudjuk, miért vonta vissza a Defend Kft. az Eörsi Mátyás SZDSZ-es képviselő elleni keresetét. 42 napja nem tudjuk, miért kellett megszüntetni azt a bírósági eljárást, amelyben első fokon Eörsi Mátyást hitelrontás miatt 800 ezer forint megfizetésére ítélték.
(10.50)
42 napja nem tudjuk, ki adhatott utasítást a per megszüntetésére; 42 napja nem tudjuk, mi lett az Eörsi Mátyás zsebében maradó 800 ezer forint sorsa. Kérem, ezekre a tisztázatlan kérdésekre adjon magyarázatot az Országgyűlés és az ország nyilvánossága előtt.
Köszönöm a megtisztelő figyelmet. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť