PÁSZTOHY ANDRÁS

Full text search

PÁSZTOHY ANDRÁS
PÁSZTOHY ANDRÁS (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Különböző termelői csoportokkal, mezőgazdasági kistermelőkkel, gazdálkodókkal találkozva azt tapasztalom - ami nemcsak a magyar, de az európai uniós gazdákra is jellemző -, hogy nagymértékben, illetve nagy létszámban részfoglalkozású kis- és középméretű vállalkozásokat működtetnek. Ez eleve feltételezi, hogy a mezőgazdasági tevékenység önmagában nem elegendő a gazdálkodók megélhetéséhez. Egyre nyilvánvalóbb ugyanakkor a mai globális piaci viszonyok között, hogy a kis mennyiségben előállított mezőgazdasági termékek, azok feldolgozása értékesebb termékké, valamint a piacra juttatása megfelelő áron csak a termelők összefogásával valósítható meg.
Megítélésem szerint valamennyi termelő és a magyar kormányzat számára is fontos a termékekre szakosodott együttműködés, azok támogatása. Ez azért is lényeges, mert a piacszabályozás, a termékek sokfélesége, a fogyasztói igény mindezt megköveteli. Minden termék más-más élelmiszer-ipari feldolgozási technológiát, marketinget és legfőképpen különböző igényű fogyasztót is jelent. Tulajdonképpen erre épül az uniós szabályozás is, hogy a jó minőségű, piacképes áru nagy mennyiségben kerülhessen piacra, megfelelő jövedelmet biztosítva a gazdálkodóknak. Így lehet ugyanakkor a folyamatszabályozásba épített élelmiszer-biztonsági garanciákat is megteremteni a különböző termékekre.
Várom tisztelt államtitkár úr válaszát, hogy az eddig tapasztaltakon túlmenően az agrárvállalkozások piacra jutását elősegítő társulásokat miként kívánja támogatni a kormányzat a jövőben.
Várom válaszát.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť