CSIZMÁR GÁBOR

Full text search

CSIZMÁR GÁBOR
CSIZMÁR GÁBOR foglalkoztatáspolitikai és munkaügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Örülök, hogy a kormánynak az a szándéka, ami az atipikus foglalkoztatási módok bővítésére irányul, támogatást nyer a parlamenti többség által.
Valóban az atipikus foglalkoztatási módok egyike az alkalmi munkavállalás, ennek bővítése jelent egyfajta dinamikát a munkaerőpiacon. Természetesen minden atipikus forma ezt jelenti: mozgásteret jelent a munkáltatóknak, és természetesen jelenti annak az esélyét, hogy a feketefoglalkoztatás minél szűkebb körre szorulhasson vissza. Megítélésem szerint most, az első körben a bővülés - a 3 hónap alatt ez a körülbelül 40-46 százalékos bővülés - elsősorban a feketemunka visszaszorulása irányába hatott, de meggyőződésem szerint, ahogy a megyei munkaügyi központok az önkormányzatokkal szerződnek, megállapodnak az alkalmi munkavállalói könyv terjesztésére vonatkozóan, ez a lépés most már valóban a mennyiségi bővülés felé is hat a következőkben. Köszönöm a figyelmet.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť