DR. CSÁKY ANDRÁS

Full text search

DR. CSÁKY ANDRÁS
DR. CSÁKY ANDRÁS (MDF): Köszönöm szépen, elnök úr. Miniszter Úr! Tisztelt Ház! Egy mondatával teljes mértékig egyet tudok érteni: üzenetet kell küldeni a társadalomnak. Üzenetet kell küldeni, mert jönnek az önkormányzati választások, és a mézesmadzagot tovább kell húzogatni - és az a beállítás, hogy itt az elmúlt időszakban a társadalom érdekében nem történt semmi, én úgy gondolom, hogy nagyon fals.
Harrach Péter képviselő úr már jelezte, hogy alapvetően a demográfiai problémák megoldása érdekében a polgári kormány működésének középpontjában a családok állnak és álltak, amelyet önök, úgy tűnik, sajnos, figyelmen kívül hagynak.
Itt csak egy momentumra szeretnék utalni: a minimálbérnek az úgynevezett adómentessé tétele ténylegesen nem felel meg a valóságnak, hiszen adó-visszatérítés formájában lényegében pont azokat fosztják meg a családi adójóváírás lehetőségétől, akik erre rászorulnak, hisz az alacsony jövedelmű, több gyermekkel rendelkező családok ezt nem vehetik igénybe.
Az sem igaz, hogy a nyugdíjasok nem részesültek a gazdasági emelkedésből, hisz míg a '94-98-as időszakban, amikor szintén önök voltak kormányon, tizenkét százalék reálnyugdíj-csökkenés volt, az elmúlt négy évben, a polgári kormány ideje alatt tizenhét százalék reálnyugdíj-növekedés volt.
És azért az ötven százalékos béremeléssel is csínján bánnék, hisz majd meglátjuk, hogy mi kerül a borítékba, és igaz-e, igaz lesz-e az a magyar mondás, hogy száz forintnak ötven a fele. Én nagyon félek, hogy nagyon sokan csalódni fognak ebben.
Köszönöm szépen. (Taps az MDF és a Fidesz soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť