DR. VILÁGOSI GÁBOR

Full text search

DR. VILÁGOSI GÁBOR
DR. VILÁGOSI GÁBOR (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Miniszter Úr! A Fidesz vezette kormány az elmúlt években egységes volt abban a tekintetben is, hogy fellengzős ígéreteket tett. (Folyamatos zaj.) A korábbi Ifjúsági és Sportminisztérium "Első félidő" című kiadványában, újjávarázsolt stadionok címszó alatt az alábbiakat olvashatjuk: "A nemzetközi mintákat is figyelve páratlan stadionrekonstrukciós terv célja a piaci alapon nyugvó, üzleti típusú labdarúgás infrastrukturális fejlesztése, méghozzá állami, önkormányzati és vállalkozói tőkéből. A program megvalósítása összesen 20 milliárd 75 millió forintba kerül, a rekonstrukcióra a kormány a költségvetésben 12 milliárd 700 millió forintot különített el."
Végig szakszerűségről és jó előkészítettségről beszélt a sportkormányzat, ugyanakkor oly módon történnek a rekonstrukciós munkák, hogy a futballstadionok nemzetközi mérkőzések megtartására továbbra sem lesznek alkalmasak. A székesfehérvári sóstói stadionnak például csak az egyik része kerül átépítésre, és csak ez felel meg az UEFA előírásainak.
Ha megkapnánk a futball-Eb rendezési jogát, ha Székesfehérvár is az egyik helyszín lenne, akkor ismét kezdődhetnének a munkálatok, hiszen a stadion egyik fele és nem utolsósorban maga a gyepszőnyeg újból felújításra szorulna. Milliárdokat költünk tehát a 38 futballstadion építésére, illetve átépítésére, de megoldás helyett csak félmegoldásokat érünk el.
Valóban páratlan tehát a korábbi kormányzat stadionrekonstrukciós terve: páratlanul pazarló, páratlanul ésszerűtlen. Véleményem szerint kevesebb stadiont kellene felújítani, de azt úgy, hogy maradéktalanul megfeleljenek az UEFA-előírásoknak, és jó néhány évig csupán állagmegóvási munkálatokra legyen szükség.
Kérdezem tehát miniszter urat, mit kíván tenni az ésszerűtlen beruházások gazdaságossá tételének érdekében. Kérem válaszát. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť