DR. BÁRÁNDY PÉTER

Full text search

DR. BÁRÁNDY PÉTER
DR. BÁRÁNDY PÉTER igazságügy-miniszter: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! A kérdés egy soha el nem hangzott szövegrész idézésével kezdődik, miszerint célszerűnek tartanám a bv magánosítását. Ilyet soha nem mondtam, és ígérem, hogy nem is teszek ilyet. A kijelentéseket jobb híján első rátában nyelvtani értelmezésnek kell alávetni.
Én csupán azt mondtam, és ezt a jövőben is fogom mondani, hogy el lehet azon elmélkedni, a bv-intézetek bizonyos objektumait a magántőke bevonásával lehetne felépíteni. Ez így van. A magánosítás és a magántőke bevonásával létrehozandó objektum között a nyelvtani értelmezés szerint alapvető különbség van. A magánosítás arra vonatkozik, hogy egy létező valami tárgyában tulajdonváltozást hozok létre, magyarán állami vagy valamilyen közösségi tulajdonból magántulajdonba kerül a meglévő dolog. Ezzel szemben a magántőke bevonásával létrehozni valamit nem tulajdonváltozás.
Persze, érdemben válaszolva a kérdésre, azt kell mondani, hogy a jelenlegi 170-180 százalékos börtöntúllakottságot minden eszközzel és nagyon gyorsan lehetőség szerint fel kell számolni. Amennyiben a gazdaságossági számítások azt mutatják, hogy a magántőke bevonásával ezt jobban és gyorsabban meg lehet oldani, akkor azt gondolom, természetesen ezt meg kell tenni, hangsúlyozva, amit eddig is megtettem, hogy az üzemeltetés, a felügyelet továbbra is állami és csak állami feladat maradhat.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť