DR. TOLLER LÁSZLÓ

Full text search

DR. TOLLER LÁSZLÓ
DR. TOLLER LÁSZLÓ (MSZP): Félek, kicsit parttalan a vita, és azt hiszem, nagyjából a magam részéről abba is hagyom, hiszen ha négyszer elmondom azt, hogy milyen feltételek mellett alakult ki a három helyszín, és ötödször sem értik, akkor már valószínűleg nem az adásban van a hiba, hanem a vételben. A jegyzőkönyveket vissza kell olvasni, imamalomszerűen lehet ismételni, és rendben vagyunk vele.
Egyet azért még szabadjon megjegyezni: azért Pécsett és Szegeden a jogi oktatásnak, a jogtudományi egyetemnek kicsit nagyobb hagyományai vannak, mint az újonnan javasolt helyszíneken, hiszen ebben a dél-dunántúli régióban minden valamirevaló jogász Pécsett végzett. Azt hiszem, az anyaméhbe és az anyaegyesületbe térnek vissza. Vannak dezertőreink is, mint például Vitányi képviselő úr, aki Szegeden... (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Meglátszik!) Igen, meglátszik. (Derültség a kormánypártok padsoraiban.) A lényeg az, hogy azt hiszem, a tradíció is fontos - ezt annak idején leírtuk -, táblaszékhely volt mind a három hely, és azt hiszem, ez is hozzátartozik a dologhoz.
A letelepíthetőség feltételei; még egyszer elmondom: nem egyszerű ma lakást építeni vagy venni, ha egyelőre nincsen pénze az Országos Igazságszolgáltatási Tanácsnak ilyet tenni. Tehát az önkormányzatok - a pécsiről is, a szegediről is tudomásom van - felajánlottak ehhez megoldásokat, ilyen ajánlatot máshonnan még nem adtak, és Pécs még szerény forrást is - 8 millió forintot -felajánlott a szegény kis bukszájából ahhoz, hogy ez a költözés létrejöhessen. Azt hiszem, ez elég jó indoksor.
A másik: ne felejtsük el, uraim, most a tábla hatáskörébe tartozó ügyekben mindenki Pestre utazik. Ehhez képest ez egy nagy változás. Marginális kérdés az, hogy Vas megyéből hogyan lehet odaérni, viszont sokkal rövidebb idő alatt intézik a kevés ügyszám miatt az ügyeiket, nem kell két-három évet várni egy-egy ilyen ügy elintézésére.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť