DR. SZAKÁCS IMRE

Full text search

DR. SZAKÁCS IMRE
DR. SZAKÁCS IMRE (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Én azokhoz a képviselőtársaimhoz szeretnék csatlakozni, akik az ügyforgalmi számok, a statisztikai adatok köréből az ügyfelekre helyezik a hangsúlyt, tisztelt kormánypárti képviselőtársaim. Önöknek is el kellene gondolkodni azon, hogy ezzel bizony belekényszerítik majd azokat, akiket a táblára küldenek, hogy hosszú utazásokon vegyenek részt.
Én magam azzal értek egyet, amit Isépy Tamás képviselőtársam mondott az ügyforgalmi adatokról, tehát hogy egy táblára lenne szükség, de ha már önök ezt eldöntötték, és most élve a hatalmi helyzettel, a '98-as terveket előveszik és megvalósítják, akkor tessék arra is gondolni, amit Szentgyörgyvölgyi Péter képviselőtársunk mondott. Hadd mondjak egy Győr-Moson-Sopron megyei példát: Sopronból vagy Mosonmagyaróvárról akkor majd Budapestre kell a pereskedőnek, az igazát kereső ügyfélnek vonatoznia, buszoznia, hogy részt vehessen a tárgyaláson? Sokkal egyszerűbb és sokkal jobb volna, ha a három tábla helyett mind az ötöt egyszerre hoznánk létre, erre egyébként megvan a lehetőség, s abban a pillanatban Vas megyéből, Veszprémből vagy Sopronból nem kell Budapestre, hanem elég Győrbe elmenni.
Azzal sem értek egyet, amit Toller képviselőtársam mondott. Lehet, hogy '98-ban Győr még nem volt teljesen felkészülve, de azóta eltelt négy év, és például a négyéves polgári kormányzás eredményeként egy olyan háttérintézmény alakult Győrben, mint a Széchenyi István Egyetem, amelynek például van jogi kara, ott kitűnő jogászképzés folyik; a városi bíróság bírói pedig - akár külsős előadóként is - az oktatási tevékenységben is részt vesznek.
Tehát én azt gondolom, hogy ha ez a döntés egyébként megszületik, és önök úgymond restaurálják a korábbi ötletüket, akkor igenis Debrecenben és Győrben is 2003. január 1-jével meg kellene kezdenie a működését a táblabíróságnak.
Köszönöm. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť