DR. ISÉPY TAMÁS

Full text search

DR. ISÉPY TAMÁS
DR. ISÉPY TAMÁS (Fidesz): Tisztelt Országgyűlés! Egészen rövid válaszok: nincs szerzői jogom. Nem én találtam ki, hogy ha egy törvény alkotmányellenes, akkor meg lehet nézni, hogy az alkotmányt lehet-e módosítani. Ezt az Alkotmánybíróság találta ki a saját határozatának indokolásában, övé a szerzői jog, képviselő úr, ő találta ki, hogy ez is az egyik járható út, ha módosítom az alkotmányt, hogyha az szemben áll az élettel. Van ilyen, csak logika kérdése, hogy ki melyikhez nyúl.
A másik: Toller képviselő úr idézett adatokat, idézte a jóslási adatokat, hogy mennyi ügyet vár. Én idéztem ugyanennek az Országos Igazságszolgáltatási Tanácsnak a tényleges adatait, hogy 2002 első negyedévében mennyi érkezett; tehát tényadatot idéztem. Azt, hogy ő abból mit következtetett, ha egy bíróság a saját létét akarja, akkor egy kicsit lehet feljebb prognosztizálni a dolgokat. De ezek a tények. A tények: az 1998., az 1999., a 2000. és a 2002. érkezések majdnem azonossága. Tehát a jóslással szemben a tények voltak, a másikkal szemben pedig az Alkotmánybíróság találta ki, hogy így is lehet módosítani.
Ami pedig az alkotmányellenességet illeti: ebben nyertesek tetszettek lenni, mert 1994-1998 között több alkotmányellenes törvény született, mint 1998-2002 között. Ez is ténykérdés, sajnos. Tessék nézni, én tudom, hogy a tények a jogi tisztánlátást mindig veszélyeztetik. Volt olyan ügyvéd, aki mindig tiltakozott a helyszíni tárgyalás ellen. Azt mondta, nem szabad a helyszínre kimenni, majd ő elmondja, hogyan néz ki a helyszín. Ez így néz ki, kérem szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť