DR. ISÉPY TAMÁS

Full text search

DR. ISÉPY TAMÁS
DR. ISÉPY TAMÁS (Fidesz): Tisztelt Országgyűlés! Elnézést kérek az ismételt felszólalásért. Nem szeretném a kormánypárti felszólalókat abba a helyzetbe hozni, hogy a tények ismerete esetleg veszélyeztesse a jogi tisztánlátásukat. (Derültség.) De ha már egyszer a kormány megkímélt összehasonlító háttéradatok közlésétől, nem tudom, honnan tetszenek venni a 12 ezres fellebbezési adatokat. Tetszettek hivatkozni Zanathy Jánosra; előttem itt van - össze kellett szedni valahonnan az adatokat - az utolsó tájékoztatója az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnökének. Ha azt meg tetszenek nézni, a Legfelsőbb Bíróság ügyforgalmi adatai összesen: 1998-ban 6702, 1999-ben 8398, 2000-ben pedig 8776.
Ez az utolsó adatunk, plusz itt van - azt hiszem, ugyancsak hiteles helyen, mert erre tetszettek hivatkozni - az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatala; annak van egy bírósági igazgatási főosztálya, sőt annak van egy statisztikai osztálya - az mit mond az érkezésről? 2002 első negyedévében 2204. Ha ezt meg tetszenek szorozni néggyel, ha még nem felejtettem el számolni, az 8800 - nem több; hol van itt a 12 000? Mennyi megy le a táblákra? Ennyi megy le a táblákra, a nem perest minden bíró megeszi. Mit eszik meg egy bíró? Itt az is megvan, mert azért jó ez a tájékoztató, időnként nem árt elolvasni. Ez például azt mondja: az ügyforgalmi adatokban a nem peres csak 2045 volt, a felülvizsgálat volt sok valóban, 6300, majdnem annyi, mint a fele. S mennyit evett meg a Legfelsőbb Bíróság? 15 647-et. Ezt mondom, hogy ha 15 647-et egy (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) százhárom bíróból álló testület megeszik, akkor 8776-ra három bíróság kell evő embernek? Ez az érthetetlen! (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť