BALOGH JÓZSEF

Full text search

BALOGH JÓZSEF
BALOGH JÓZSEF (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Köszönöm a szót. Én ugyan némi ellentmondást vélek felfedezni a fideszes hozzászólók eddig elhangzott véleménynyilvánításában (Dr. Avarkeszi Dezső: Mert van!), de ez az ő dolguk. Én csak annyiban csatlakoznék hozzá, hogy örömmel üdvözlöm a debreceniek ama kezdeményezését, hogy a törvényjavaslatban Debrecen és - akkor én hozzáteszem - Győr is nevesítve jelenjék meg, hiszen az eredeti törvényi megfogalmazás kilátásba helyez további két ítélőtáblát 2005. december 31-éig. Mi győri és Győr környéki, illetve Hajdú-Bihar megyei, debreceni képviselők, mi is módosító indítványt nyújtunk be annak érdekében, hogy a 2005-ig létrejövő ítélőtáblák színhelye nevesítésre kerüljön Debrecen és Győr vonatkozásában egyaránt.
Indokolja ezt a földrajzi helyzet, indokolják azok a statisztikák, amelyek pró és kontra elhangzottak, indokolják azok a tények, hogy mind a két város jelentős jogászképzési kapacitással, illetve jogászképző hagyományokkal rendelkezik, és én úgy gondolom, hogy ezek az érvek nem presztízsszempontokat fejeznek ki, hanem a valós lakossági igényeket és lehetőségeket is tükrözik.
Végezetül azzal zárnám, és egy véleményt is csatolnék a magam részéről az elhangzottakhoz, hogy mi is úgy látjuk, a bíróságok, az ítélkezés helyzetét javítani kell. Ennek alapvetően két útja van, részben a reform, részben pedig pénzügyi eszközök biztosítása. A törvényi módosítást, a jogi eszközök megvitatására vonatkozó ajánlást most tárgyaljuk, az anyagi vonatkozású lehetőségek biztosítására biztosan vissza kell térnünk, ebben az egyben az előttem felszólaló (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Isépy Tamás úrral teljes mértékben egyetértek, és a magunk részéről támogatjuk is a bíróságok anyagi helyzetének javítására vonatkozó előterjesztéseket.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť