VARJU LÁSZLÓ

Full text search

VARJU LÁSZLÓ
VARJU LÁSZLÓ (MSZP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Röpködnek a sajtóban a jelzők, mint az Erzsébet hídon a nyomdafestéket nem tűrő, emberi méltóságot semmibe vevő szitkozódások. (Moraj a Fidesz soraiban. - Közbeszólások a Fidesz soraiból: A rendőrség részéről.) Megkapták a magukét a munkájukat végző rendőrök, az arra járó főpolgármester úr és persze Medgyessy Péter miniszterelnök úr is, illetve általában az MSZP is. (Folyamatos zaj és közbeszólások az ellenzéki pártok soraiból.) Ki-ki vérmérséklete szerint minősítette a politikai élet szereplőit. (Dr. Balsai István: A fegyverről beszélj!)
Úgy tűnik, a parlamenti pártok abban egyetértenek, hogy a megmozdulás törvényellenes volt. Ha valamely megmozdulás törvényellenes, akkor mindenki maga döntheti el, megéri-e részt venni benne, vagy sem. A kockázat nem túl nagy, néhány tízezer forintos büntetéssel meg lehet úszni egy világváros több órás megbénítását. A prominens, a nemzet elé díszes lánccal példaképül állított szélsőjobboldali építész számára ez még minimálisabb volt. (Folyamatos zaj az ellenzéki pártok soraiban.) A megmozdulásokról megjelent sajtóképeket látva kockázatot csak a dolgukat végző rendőrök vállaltak. Bármit tettek, vagy nem tettek, felhánytorgatták nekik.
Sommásan megállapítható, hogy nem kormánypárti tüntetők álltak a rendőrökkel szemben. Csak egy arc lóg ki a sorból, egy, a mindenkori kormányra felesküdött tisztviselőé, sőt főtisztviselőé. Nagy Gábor úr, aki a leköszönt Stumpf István kancelláriaminiszter főtanácsadója volt, a Miniszterelnöki Hivatal munkatársa néz farkasszemet a rendőrökkel. Ő, aki Orbán Viktor kegyelméből ma is havi 500 ezres főtisztviselő, aki mint ilyen, hivatalból nem politizál, hiszen szakterülete legkiválóbbja - ugye? (Németh Zsolt: Ugye? - Dr. Répássy Róbert: Ezt is leírta?) Jelenléte a gigantikus forgalmi káoszt okozó csoportosulásban a törvényesség arcul csapása olyan embertől, akinek a törvényesség betartása és betartatása a fő feladata.
Miniszter úr! Mindezek után nem költői a kérdés: Stumpf István egykori kancelláriaminiszter mai főtisztviselője az említetteknél is kockázatmentesebben és következmények nélkül vehet részt törvénytelen megmozdulásokban? Várom válaszát. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť