DR. KISS ELEMÉR

Full text search

DR. KISS ELEMÉR
DR. KISS ELEMÉR, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter: Elnök Asszony! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A főtisztviselő jogaira, kötelezettségeire nézve elég széles körben különféle törvények tartalmaznak előírásokat. Ezekből leszűrhető az a következtetés, hogy sem politikai, sem gazdasági befolyás alá nem kerülhetnek. Nem folytathatnak olyan tevékenységet, és nem tanúsíthatnak olyan magatartást, amely szemben áll a törvényekkel, vagy amely a hivatásukkal méltatlan helyzetbe hozza őket. Pártatlannak kell lenniük, minden szabályt be kell tartaniuk. Az olyan törvénytelen tüntetésen való részvétel, mint ami az Erzsébet-hídnál zajlott, a legnagyobb szabályszegések egyikeként minősíthető.
Dr. Nagy Gábor esetében azonban azt kell mondanom, hogy ő már nem főtisztviselő. Azért nem főtisztviselő, mert 2002. május 24-én átszervezés indokkal a miniszterelnök felmentette őt, és a Miniszterelnöki Hivatal kifizette a számára a több mint két és fél millió forintos végkielégítést. (Közbeszólások az MSZP soraiból: Bravó! Gratulálunk!) Tanulsága van természetesen ennek az ügynek, mint minden ügynek van tanulsága, mégpedig az, hogy Nagy Gábor mindössze két és fél évnyi közszolgálati múlt után 2002 február közepén került fel főtisztviselőként a csúcsra, és ott mindössze három hónapot töltött el. (Dr. Kis Zoltán: Bravó! - Közbeszólás az MSZP soraiból: Gyorsan fejlődik!) Az általunk benyújtott és most már elfogadott törvény éppen azt zárja ki többek között, hogy ilyen esetek a jövőben előfordulhassanak.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban. - Moraj az ellenzéki pártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť