MOLNÁR JÓZSEF

Full text search

MOLNÁR JÓZSEF
MOLNÁR JÓZSEF (MSZP): Köszönöm szépen. Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A pedagógus munka hatékonyságának javítása, a korszerű ismeretszerzési kultúra megteremtése szempontjából óriási jelentőséggel bír, hogy a pedagógusok széles köre minél előbb munkaeszközként használhassa a számítógépet, a számítógépes világhálót.
Az előző kormány megkésve ugyan, csak a választások közeledtével, de tett kezdeti lépést a pedagógusok számítógép-ellátottságának javítása érdekében: pályázat útján ez év tavaszáig több mint tízezer pedagógus jutott számítógéphez úgy, hogy annak tulajdonjogát nem, csak használati jogát kapta meg. Az akkori ígéret szerint a számítógép használata mellé ingyenes internethozzáférést is biztosítottak volna a szerencsés pedagógusoknak. A választások azonban ezt az ígéretet keresztülhúzták, ezért ezt az ígéretet a korábbi kormány nem váltotta be. Környezetemből sokan jelezték, hogy bár a gépeket megkapták, azonban az internethozzáférés késik, azóta sem kaptak értesítést sem arról, hogy ez mikorra várható, sem arról, hogy érvényben van-e még a korábbi ígéret.
Tudva azt, hogy a miniszter úr elkötelezett híve a számítógépes kultúra iskolai fejlesztésének, kérdezem az államtitkár urat, bízhatnak-e a pedagógusok abban, hogy a korábbi ígéretnek megfelelően hozzáférhetnek az internethez a pályázaton elnyert számítógépeken, s ha igen, mikorra várható az ígéret teljesítése.
Várom megtisztelő válaszát. (Taps a kormánypártok soraiból.)
(12.50)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť