DR. HILLER ISTVÁN

Full text search

DR. HILLER ISTVÁN
DR. HILLER ISTVÁN oktatási minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! A Miniszterelnöki Hivatal korábban kiírt pedagógus számítógép pályázatán 13 382 pályázó nyert el számítógépet. Az ígéret második fele abból állt, hogy az internetes bekötés is megtörténik. Az első fele teljesült, az internetes bekötés egyetlenegy esetben sem teljesült a korábbi kormányzat ideje alatt.
Ugyanakkor azt gondolom, hogy függetlenül attól, hogy melyik kormány tett ígéretet, ezeknek a kérdéseknek a betartása, az ígéret valóra váltása, hogy a pedagógusok számára - ahogy ön is mondta - megfelelőbb legyen a technikai ellátottság, a mindenkori kormány feladata, függetlenül attól, hogy az ígéretet a korábbi kormány tette.
Szeretném tájékoztatni a tisztelt Házat, önt és önön keresztül a pedagógusokat, hogy az Oktatási Minisztérium és az Informatikai és Hírközlési Minisztérium együtt kívánja megoldani ezt a feladatot. Ez év szeptemberétől megkezdődnek a bekötések a pedagógus-számítógépekhez. A pedagógusok számára megkezdődik az internetes hozzáférés megteremtése, és ez december végéig, tehát 2002 legvégéig befejeződik. Ez egy 30 órás hozzáférési lehetőség, ugyanakkor szeretném arról is tájékoztatni önt és a tisztelt pedagóguskollégákat az országban mindenütt, hogy egy olyan programon dolgozunk, amely a későbbiekben, tehát 2002 után nem 30 órás korláttal, hanem korlátozás nélküli, teljes internethozzáférést kíván biztosítani.
Összefoglalva tehát, első lépcsőben 2002 végéig, szeptembertől kezdődően december végéig megtörténik a 30 órás korláttal az internetes hozzáférés kiépítése, az azt követő időszakban pedig az OM és az IHM együttesen (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) egy korlát nélküli teljes hozzáférést kíván biztosítani.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť