ELNÖK (dr. Szájer József)

Full text search

ELNÖK (dr. Szájer József)
ELNÖK (dr. Szájer József): Időközben kiosztásra került az ügyrendi bizottság ajánlása a soron következő, a rendszerváltás utáni első szabadon választott Magyar Országgyűlés megalakulását követően kormányzati és politikai szerepet betöltő személyeknek az előző politikai rendszer állambiztonsági tevékenységében való részvételének tényeit és körülményeit vizsgáló bizottság felállításáról szóló országgyűlési határozattal kapcsolatban. Most ennek a részletes vitája következik. Bőhm András és Zwack Péter SZDSZ-es képviselők önálló indítványát H/434. számon, az ügyrendi bizottság ajánlását pedig H/434/13. számon kapták meg képviselőtársaim.
Tisztelt Országgyűlés! Az ajánlásban összesen 14 pont szerepel, ezek közül azonban az ügyrendi bizottság állásfoglalásának megfelelően nem kerülhet sor az 1., a 2., a 3., az 5., a 6., a 7. és a 8. pontokban levő indítványok vitájára, mivel azok nem házszabályszerűek az ügyrendi bizottság álláspontja szerint.
A szabályozás terjedelmére és a házszabályszerű módosító javaslatok számára való figyelemmel kezdeményezem, hogy ez a részletes vita az előzőhöz hasonlóan szintén egy szakaszból álljon. Az indítványról kézfelemeléssel határoz az Országgyűlés. Kérem, szavazzanak! Ki az, aki támogatja, hogy együttesen tárgyaljuk ezt? (Szavazás.) Látható többség.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége ezt a javaslatot elfogadta.
A házbizottság korábbi általános érvényű állásfoglalásának megfelelően a részletes vitában a képviselői felszólalási időkeret öt perc. Ismételten kérem, hogy a módosító indítványokra koncentráljanak a jelenlevők. Megnyitom a részletes vitát az ajánlás 4., 9., 10., 11., 12., 13. és 14. pontjaiban szereplő módosító javaslatok tekintetében. Megkérdezem, hogy kíván-e valaki ötperces időkeretben felszólalni. (Nincs jelentkező.) Úgy látom, hogy nincs jelentkező. Képviselőtársaink tegnap éjjel vagy ma hajnalban kivitatkozták magukat ebben a kérdésben.
Mivel több felszólaló nem jelentkezett, ezért a részletes vitát lezárom. Miután vita nem volt, ezért az előterjesztőt sem kérdezem meg, hogy kíván-e reagálni az elhangzottakra. Határozathozatalra, tisztelt képviselőtársaim, a következő ülésünkön fog sor kerülni.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť