DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Köszönöm az interpellációt, Lentner képviselő úr. Úgy gondolom, hogy önnek az interpellációja rendkívül indokolt, és az ön által felhozott tények megfelelnek a valóságnak. Ezt alátámasztja az a körülmény is, miszerint én a szabálytalanságokról tudomást szerezvén vizsgálatot rendeltem el, és az FVM-en belül lefolytatott vizsgálat eredménye az volt, hogy ez a feltáró vizsgálat valóban többrétű szabálytalanságot állapított meg az informatikai rendszer kialakítására fordítható átvett összegekkel kapcsolatban.
Miután nekem közvetlen felügyeleti jogom nincsen a gazdasági kamarákról szóló 1994. évi XVI. törvény értelmében, ezért felkértem az agrárkamara ellenőrző bizottságát, hogy vizsgálja ki ezt a kérdéskört és a véleményében foglaljon állást arról, hogy történtek-e pénzügyi szabálytalanságok vagy sem; ha történtek, akkor van-e helye felelősségre vonásnak, kiket kell ebben az ügyben felelősségre vonni. Hosszadalmas agrárkamarai vizsgálat végén most, ez év december - ha jól emlékszem - 10-én megküldte az agrárkamara ellenőrző bizottsága az FVM-nek a vizsgálatról szóló jelentését, amelyet én nem tartottam konkrétnak, a felvetett kérdések elkenését észleltem benne, ezért utasítottam a közigazgatási államtitkárt, hogy forduljon az Állami Számvevőszék elnökéhez azzal, hogy a szükséges vizsgálatot végezze el. Amennyiben az Állami Számvevőszék elnöke azt fogja megállapítani, hogy jogellenesség volt, törvénysértés történt a pénzek felhasználása tekintetében, akkor az Állami Számvevőszék vizsgálatának eredményéhez képest meg fogom tenni azokat a kezdeményező lépéseket, amelyek a felelősségre vonást fogják eredményezni. Köszönöm, hogy ön is felhívta erre a figyelmet.
Egyébként szeretném jelezni, hogy Tóth Imre képviselőtársunk volt az, aki első alkalommal felhívta erre a figyelmet, akkor rendeltem el a vizsgálatot, de az ön adatai rendkívül precízek, pontosak, mindenben alátámasztják az én megállapításaimat. Ezért ezt megfelelő további eljárás fogja követni, ha az Állami Számvevőszék is egyetért velünk.
Még egyszer köszönöm a kérdését. (Taps a kormánypártok és a MIÉP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť