DR. EÖRSI MÁTYÁS

Full text search

DR. EÖRSI MÁTYÁS
DR. EÖRSI MÁTYÁS (SZDSZ): Miniszterelnök Úr! Azzal kezdtem a kérdésemet, hogy nem kifogásolom, hogy kegyeleti okból ön a temetésen részt vett. Azonban itt nem Tudjman elnökről van szó, és nem a horvát parlamentben, hanem a magyar parlamentben ülünk.
Az én kérdésem arra irányult, hogy önnek, miniszterelnök úr, azonos-e a politikája a volt horvát államfő politikájával. És hogy ön a kérdésre nem kíván válaszolni, belegondolok abba, hogy a volt horvát államelnök a médiát, az ellenzéki médiát eltiporta, és ön, miniszterelnök úr, szintén a média kiegyensúlyozására törekszik (Derültség.), ahogy a volt horvát államfő a parlamenti ellenzéket semmibe vette (Moraj.), és ön is úgy nyilatkozott, hogy nincs szükség a magyar parlamentben ellenzékre; ahogy a volt horvát államfő nem fogadta el a városokban az ellenzéki győzelmet, ön, miniszterelnök úr, szintén úgy nyilatkozott, hogy ki kell szárítani az ellenzéki városokat.
Miniszterelnök úr, az ön politikájára irányult a kérdésem (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), nem pedig a horvát állam elnökére.
Köszönöm szépen. (Taps az SZDSZ és az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť