KAPRONCZI MIHÁLY

Full text search

KAPRONCZI MIHÁLY
KAPRONCZI MIHÁLY (független): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Immár harmadszor kényszerültem arra, hogy az államigazgatási botránnyá dagadó társadalombiztosítási bevallási ügyben megszólaljak e Házban.
Teszem ezt annak ellenére, hogy már megszoktam, jó szándékú ellenzéki felszólalásaimat nem veszi figyelembe a hatalom. De ami ebben az ügyben történt, az már tragikomikus, és a kormány tekintélyének teljes lejáratásán kívül már az Országgyűlés egészének a lejáratását is jelenti. Egyben eklatáns példája annak, hogy miért került a magyar nép és a társadalom ebbe a súlyos és szörnyű, szétzilált helyzetbe az elmúlt négy év alatt.
Az állítólag pártsemleges, szabad és objektív sajtó részéről teljesen megszokott, hogy míg a bevallások körüli botrány komoly hírértéket jelent számukra, az ez ügyben felszólalt országgyűlési képviselő által elmondottak a plenáris ülésen vagy embargó alá esnek vagy jelentéktelennek tűnnek. Az előző két felszólalásomban többek között elmondtam, hogy körülbelül 8 millió bevallást lesznek kénytelenek készíteni a kisiparosok, ami feldolgozhatatlan, gazdaságtalan és rettenetes káoszt fog jelenteni, a járulékok behajtását is veszélyeztetve. Nem kell ecsetelnem, hogy ez mit jelentene a kormány által katasztrófahelyzetbe hozott egészségügyben.
Elmondtam a törvény méltánytalanságát a mezőgazdasági, elsősorban a növénytermelő kényszer- és kisvállalkozók esetében, mindezt eredménytelenül. A mára kialakult helyzet a kormányra is és az Országgyűlésre is annyira rossz fényt vet, hogy még az ellenzéki képviselőnek is aggódni kell az intézményrendszer tekintélye miatt. Természetesen már régen intézkedni kellett volna, de most már mindenképpen. Az első felszólalásom után - amikor még a bajt meg lehetett volna előzni - Kökény miniszter úr az intézkedés helyett kioktatott arról, hogy ez így a leghelyesebb, a legjobb, ahogy van.
Az elmúlt heti felszólalásom után Szili Katalin államtitkár asszony pedig lazán demagógnak nevezett. A Népszabadság szombati száma szerint kiderült, hogy a kormány elnöke - aki köztudottan nem az én pártom, a Magyar Igazság és Élet Pártjának, hanem a Magyar Szocialista Pártnak a tagja - ugyanennek a demagógiának a bűnébe esett, mivel megállapította, hogy ez a rendszer óriási sorban állásokat okozott és okozna minden hónapban, ha így maradna. Kökény miniszter úr ahelyett, hogy azonnal intézkedett volna, azt nyilatkozta, hogy ő a pénzügyminiszter úrral megtárgyalja, hogy rossz-e a rossz. Medgyessy pénzügyminiszter úr - úgy tűnik a nyilatkozat szerint - nem tartja minisztertársát megfelelő partnernek, csak a panaszkodó miniszterelnök úrral kíván az ügyről tárgyalni.
Azt is lehetségesnek tartom, hogy kioktatja főnökét arról, hogy szocialista létére ne támogassa az ügyben a MIÉP véleményét. Az idő múlik, az egyéni vállalkozók egyre idegesebbek, sajnos a kormány által támogatott és fenntartott szocializmushagyományú bürokrácia malmai lassan őrölnek, így aztán nem lehet tudni, csak remélni, hogy a kormány idejében visszakozzt fúj, mielőtt a társadalmi elégedetlenség és felháborodás a tavaly tavaszi megmozdulásokhoz hasonló társadalmi konfliktusokhoz vezetne, és eljátszott presztízsével nem törődve rendet tenne ebben a bevallási agyrém ügyben.
Végezetül, minden híreszteléssel ellentétben ki kell hogy jelentsem, a Magyar Igazság és Élet Pártja úgy, mint mindig, ebben a kérdésben sem szélsőséges, de nem is demagóg, csak egyszerűen rendet akar. Köszönöm figyelmüket.
(22.40)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť