IVÁNYI TAMÁS

Full text search

IVÁNYI TAMÁS
IVÁNYI TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Szabolcs-Szatmár-Bereg megye sok települése számára az egyik legégetőbb problémát a telefonvonalak hiánya jelenti. Az elmúlt időszakban a Matáv jelentős hálózatbővítést hajtott végre az érintett települések nem kis örömére, azonban ez az öröm sajnálatosan nem teljesen felhőtlen.
Arról van szó, hogy több településen a hálózatbővítés RLL-rendszerű vezeték nélküli készülékek kihelyezésével történt. Itt meg kell jegyezni, hogy az ilyen készülékek felszerelése az előfizetők számára ugyanannyiba kerül, mint a vezetékes telefonvonalak telepítése.
Több probléma vetődik fel a vezeték nélküli telefonokkal kapcsolatban. Az egyik ilyen probléma, hogy a vonal minősége enyhén szólva is hagy kívánnivalókat maga után, igen gyakori a mellékapcsolás és az, hogy a kapcsolatteremtés csak többszöri próbálkozás után sikerül.
(14.10)
Egy másik - talán kisebb - probléma az, hogy többletkiadás jelentkezik a készülékek áramfogyasztása miatt, ami nem jelentős, de kétségtelenül többletterhet, néhány száz forintos áramszámlatöbbletet jelent az ilyen telefonkészüléket használók számára.
A legnagyobb gond talán az, hogy az előfizetők nem kapják meg a gyári tartozéknak számító akkumulátorokat, és így az áramszünet esetén még segélykérésre sincs lehetőség. Akkumulátorokat jelenleg saját költségre sem lehet beszerezni, arról pedig szó sincs, hogy a Matávnak szándékában állna ezt a hiányt utólag térítésmentesen pótolni.
Kérdezem a miniszter urat: jogosnak tartja-e az érintettek azon felvetését, hogy azonos összeg befizetése esetén hasonló körű és minőségű szolgáltatást érdemelnének, mint szerencsésebb honfitársaik? Várom miniszter úr válaszát. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť