IZSÓ MIHÁLY

Full text search

IZSÓ MIHÁLY
IZSÓ MIHÁLY (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Úr! Kedves Képviselőtársak! Szeretnék szólni a Pomázi Munkaterápiás Intézet ügyéről, konkrétan arról, hogyan lehetséges az, hogy az intézet mentes volt a kárpótlási terület kijelölése alól. A pomázi, csobánkai, budakalászi magángazdáktól államosított terület jelenleg is a birtoklapokon a magyar állam tulajdona. Kezelői jog esetenként volt feltüntetve a Munkaterápiás Intézet részére. Régebben azért utasították el a kárpótlásra való kijelölést, mert a terület az egészségügyet, a betegek gyógyulását szolgálta. Ez nem volt igaz, mert ha azt szolgálná, úgy most felszámolni sem kellene, főleg nem szabadna eladni a földet.
Birtokomban van azon kb. 360 hektár terület telekkönyvi kivonata, amelyet már eddig is eladtak, átírattak. Bagóért adták el, hiszen négyzetméterenként négy-hat forintot kértek érte. A lakosságnál viszont - földhiány miatt - jelentős mennyiségű kárpótlási jegy maradt.
Jelenleg is folyik a föld eladása, hiszen március 6-ára hirdette meg a Napi gazdaságban és a Magyar Hírlapban a Citifund Kft.-n keresztül az újabb földterületek eladását a Munkaterápiás Intézet.
Kérdezem a miniszter urat: Szabad-e a kormányzatnak abban közreműködni, hogy Budakalász, Csobánka és Pomáz lakosságát furfanggal kirekesszék a kárpótlásból. Várom válaszát. Köszönöm.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť